Wrongelsnijder RVS

€ 26,95
Op voorraad
Artikelcode
32022

Wrongelsnijder RVS

Het snijden van de wrongel.
Is de melk gestremd, dan kunnen we beginnen met snijden.

Wrongelsnijder RVS


Het snijden van de wrongel.
Is de melk gestremd, dan kunnen we beginnen met snijden.


Neem hiertoe de wrongelsnijder en haal deze in vertikale stand,met de scherpe zijde voor, door de gestremde melk.


Eerst langs de wand en vervolgens in verschillende richtingen.


Snij vooral rustig. De wrongel wordt in kleine stukjes verdeeld.
Door het snijden gaat de wei uitreden.


Deze moet helder geel-groen van kleur zijn .


Is zij wit dan snijden we te ruw en vormt zogenaamde stofwrongel, welke mee gaat de wei in.
dat kost niet allen kaas maar ook kwaliteit.


Het snijden duurt ongeveer tien minuten.
We laten vervolges de wrongel, die dan in stukjes ter groote van een erwt gesneden is bezinken.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan