Kveik Yeastery K.1 Voss Noorse Kveik 5 Gram

€ 9,25
Op voorraad
Artikelcode
16817901

Voss kveik van Kveik Yeastery is een multicultuur en bevat alle originele gistsoorten.

De gist komt oorspronkelijk van Sigmund Gjernes in Voss en geeft de smaak en het aroma van sinaasappel en citrus. De intensiteit is gemiddeld tot hoog bij hoge fermentatietemperaturen en laag tot gemiddeld bij lagere temperaturen.

Verzwakking: Hoog

Uitvlokking: Medium

Temperatuur: 18-41°C

Alcoholtolerantie: 12%

Dosering: 20 g/hl

Kveik Yeastery K.1 Voss Noorse Kveik 5 Gram

Voss kveik van Kveik Yeastery is een multicultuur en bevat alle originele gistsoorten.

De gist komt oorspronkelijk van Sigmund Gjernes in Voss en geeft de smaak en het aroma van sinaasappel en citrus. De intensiteit is gemiddeld tot hoog bij hoge fermentatietemperaturen en laag tot gemiddeld bij lagere temperaturen. Noorse Kveik Yeastery produceert echte Boederij gist  d.w.z. kveik waar de multicultuur wordt verzorgd zoals het oorspronkelijk hoort, in tegenstelling tot alternatieven waarbij de hoofdcultuur wordt geïsoleerd voor massaproductie.

Het vee werd van oudsher op de boerderijen gehouden en generaties lang van vader op zoon verzorgd.

Voss Kveik komt van Sigmund Gjernes in Voss, Noorwegen. Door de ligging in Noorwegen waren de boerderijen in dit gebied gescheiden en grotendeels zelfvoorzienend.

Dit heeft ertoe geleid dat de Kveik historisch gezien zelden vermengd is met andere culturen, en zijn oorspronkelijke kenmerken heeft behouden dankzij het grondige werk dat Sigmund heeft gestoken in het verzorgen van de Kveik.

Voss kveik fermenteert bij voorkeur van 18°C ​​tot 41°C. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de gisting en hoe intenser het citruskarakter.

Bij de hoogste temperatuur kan fermentatie binnen 48 uur worden voltooid.

Gistvoeding wordt aanbevolen bij gebruik van kveik van Kveik Yeastery.

De gist wordt rechtstreeks aan het wort toegevoegd door erover te sprenkelen.

Zorg bij het toevoegen van gist voor een temperatuur boven de 20°C.

De aanbevolen hoeveelheid is 1 verpakking van 5 gram op 25 liter.

Bij fermentatie bij temperaturen onder de 20°C of zeer hoog soortelijk is het aan te raden om de hoeveelheid te verdubbelen.

Wij raden gebruikers aan om gistvoeding toe te voegen om een gezonde fermentatie te garanderen.

Verzwakking: Hoog

Uitvlokking: Medium

Temperatuur: 18-41°C

Alcoholtolerantie: 12%

Dosering: 20 g/hl

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan