Kveik Yeastery K.22 Stalljen Noorse Kveik 5 Gram

€ 9,25
Op voorraad
Artikelcode
18617922
Kveik Yeastery K.22 Stalljen Noorse Kveik 5 Gram De Stalljen kveik komt van Stig Seljeset in Hornindal, Noorwegen. Hornindal ligt ten noorden van de Jostedalgletsjer en historisch gezien was de belangrijkste industrie in Hornindal landbouw en het smeden van zeisen. De Seljeset-boerderij was een traditionele zelfvoorzienende boerderij met schapen en melkkoeien. De oorspronkelijke cultuur genaamd Seljeset kveik kan worden gedateerd uit de jaren 1870, maar de cultuur is sindsdien vermengd met andere culturen en wordt nu Stalljen genoemd. De naam Stalljen betekent stal en komt van hun oude paardenstal die nu een eigen kroeg en brouwerij heeft. Stig gebruikt nog steeds een 100 jaar oude brouwtechniek wanneer hij zijn bier brouwt. De smaak en het aroma hebben tonen van appels en rijp fruit, en een vleugje kruidnagel en anijs. De intensiteit is gemiddeld tot hoog bij hoge gistingstemperaturen, en bij lagere temperaturen zal het minder intens zijn en krijg je een lekker fris bier, vergelijkbaar met pils. Deze kveik is een veelzijdige gistsoort en je kunt verschillende soorten bieren brouwen, waaronder traditionele boerderij, stouts en porters, seizoensbieren, IPA en nog veel meer. Bij lage maisch temperaturen krijg je een hoge demping en een droog biertje, en de kruidnagel en anijssmaak komen echt door. Gebruik je fantasie, experimenteer met nieuwe recepten en deze gist zal je niet teleurstellen. Stalljen kveik fermenteert van 8°C tot 38°C. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de gisting en hoe intenser het aroma. Bij de hoogste temperatuur kan fermentatie binnen 48 uur worden verwacht. Gistvoeding wordt aanbevolen bij gebruik van kveik van Kveik Yeastery. De gist wordt rechtstreeks aan het wort toegevoegd door erover te sprenkelen. Zorg bij het toevoegen van gist voor een temperatuur boven de 20°C. De aanbevolen hoeveelheid is 20 g/hl (een verpakking wordt aanbevolen voor 25 liter). Bij fermentatie bij temperaturen onder de 20°C of bij zeer hoge OG is het aan te raden om de hoeveelheid te verdubbelen. Wij raden gebruikers aan om gistvoeding toe te voegen om een gezonde fermentatie te garanderen. Verdunning: Medium Uitvlokking: Hoge Temperatuur: 8-38°C Alcoholtolerantie: 12% Dosering: 20 g/hl
Kveik Yeastery K.22 Stalljen Noorse Kveik 5 Gram

De Stalljen kveik komt van Stig Seljeset in Hornindal, Noorwegen. Hornindal ligt ten noorden van de Jostedalgletsjer en historisch gezien was de belangrijkste industrie in Hornindal landbouw en het smeden van zeisen. De Seljeset-boerderij was een traditionele zelfvoorzienende boerderij met schapen en melkkoeien. De oorspronkelijke cultuur genaamd Seljeset kveik kan worden gedateerd uit de jaren 1870, maar de cultuur is sindsdien vermengd met andere culturen en wordt nu Stalljen genoemd. De naam Stalljen betekent stal en komt van hun oude paardenstal die nu een eigen kroeg en brouwerij heeft. Stig gebruikt nog steeds een 100 jaar oude brouwtechniek wanneer hij zijn bier brouwt.

De smaak en het aroma hebben tonen van appels en rijp fruit, en een vleugje kruidnagel en anijs.
De intensiteit is gemiddeld tot hoog bij hoge gistingstemperaturen, en bij lagere temperaturen zal het minder intens zijn en krijg je een lekker fris bier, vergelijkbaar met pils.

Deze kveik is een veelzijdige gistsoort en je kunt verschillende soorten bieren brouwen, waaronder traditionele boerderij, stouts en porters, seizoensbieren, IPA en nog veel meer. Bij lage maisch temperaturen krijg je een hoge demping en een droog biertje, en de kruidnagel en anijssmaak komen echt door.

Gebruik je fantasie, experimenteer met nieuwe recepten en deze gist zal je niet teleurstellen.



Stalljen kveik fermenteert van 8°C tot 38°C. Hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de gisting en hoe intenser het aroma. Bij de hoogste temperatuur kan fermentatie binnen 48 uur worden verwacht. Gistvoeding wordt aanbevolen bij gebruik van kveik van Kveik Yeastery.

De gist wordt rechtstreeks aan het wort toegevoegd door erover te sprenkelen. Zorg bij het toevoegen van gist voor een temperatuur boven de 20°C.
De aanbevolen hoeveelheid is 20 g/hl (een verpakking wordt aanbevolen voor 25 liter). Bij fermentatie bij temperaturen onder de 20°C of bij zeer hoge OG is het aan te raden om de hoeveelheid te verdubbelen.

Wij raden gebruikers aan om gistvoeding toe te voegen om een gezonde fermentatie te garanderen.

Verdunning: Medium
Uitvlokking: Hoge
Temperatuur: 8-38°C
Alcoholtolerantie: 12%
Dosering: 20 g/hl
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan