Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!

Mason jar Amerikaanse weckpot 250ml, 500ml en 850 ml. nu 50% korting

.

Wij zoeken mensen. Zie onze vacatures
Return to Previous Page

Boeken bierbrouwen

Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  1. Bieren zelf brouwen Jac Lambrechts

    Bieren zelf brouwen Jac Lambrechts

    Bieren zelf brouwen Jac Lambrechts
    Excl. BTW: € 18,35 Incl. BTW: € 20,00
  2. Brew like a monk

    Brew like a monk

    Brew like a monk auteur: Stan Hieronymus taal: Engels blz. : 272 Ontdek de rijke aroma’s van de monastieke specialiteiten. Is het mogelijk om zelf een goede trappist, abdijbier of een sterke Belgische ale te brouwen? Dit boek maakt het u perfect mogelijk en vertelt u hoe deze wereldbekende stijlen gebrouwd worden. Er wordt in het bijzonder aandacht geschonken aan trappistbieren. U krijgt onmisbare informatie over gistsoorten, brouwmethodes en grondstoffen gebruikt door brouwers wereldwijd.
    Excl. BTW: € 20,14 Incl. BTW: € 21,95
  3. Vintage bier - een uniek receptenboek voor de thuisbrouwer

    Vintage bier - een uniek receptenboek voor de thuisbrouwer

    Vintage bier - een uniek receptenboek voor de thuisbrouwer Auteur: Ron Pattinson - Meer dan 100 gedetailleerde recepten op basis van authentieke brouwdocumenten - De historische ontwikkeling van de belangrijke bierstijlen - Uitleg over historische ingrediënten en hun moderne vervangers - Tientallen fraaie etiketten van vergeten brouwerijen 'Als puntje bij paaltje komt, gaat het erom dat u een heerlijk glas bier drinkt. Dat een van uw grootouders misschien precies hetzelfde bier dronk, maakt het alleen maar leuker.' Thuisbrouwers en historici opgelet: vroeger was bier heel anders dan nu. Trends gaan voorbij en recepten raken in onbruik, maar toch is en blijft het mogelijk om te genieten van populaire bieren uit vervlogen tijden sterker nog, u kunt ze zelf thuis brouwen. In dit boek over vintage bier beschrijft de vooraanstaande bierhistoricus Ron Pattinson humoristisch en lichtvoetig hoe de belangrijkste Britse bierstijlen porter, stout en IPA zich in de afgelopen twee eeuwen ontwikkeld hebben. Behalve gedetailleerde recepten uit authentieke bronnen geeft hij nauwgezette beschrijvingen en uiteenzettingen over historische ingrediënten en technieken.
    Excl. BTW: € 13,76 Incl. BTW: € 15,00
  4. Craft Beer

    Craft Beer

    geschiedenis • biersoorten • brouwerijen Hop plus mout is bier? Zo simpel is het niet! Bierbrouwers van de nieuwe generatie experimenteren wereldwijd met ingrediënten, combinaties en brouwmethoden. Ambachtelijke brouwkunst, karaktervolle bieren en krachtige aroma’s – er worden steeds hogere eisen aan bier gesteld. En dat alles heeft ook een naam: craft beer, oftewel craftbier. Maak kennis met de pioniers van de nieuwe brouwkunst. Ontdek alles over de geschiedenis van het craftbier. Leer zeventig fascinerende craftbrouwerijen en hun bijzondere bieren kennen. Met dit boek ontdekt u elke dag een nieuw lievelingsbier!
    Excl. BTW: € 4,95 Incl. BTW: € 5,99
  5. Bier & Foodcombinaties

    Bier & Foodcombinaties

    Bier & Food... is een must voor iedereen die bier en eten wil combineren, met bier wil koken of de traditionele en moderne kunst van de biersommelier wil leren kennen.
    Excl. BTW: € 20,66 Incl. BTW: € 25,00
  6. Zelf bier brouwen doe je zo

    Zelf bier brouwen doe je zo

    Bierbrouwen is 'in'! Steeds meer hobbybrouwers gaan thuis aan de slag om zelf hun favoriete gerstenat te bereiden. Het is dan ook een proces dat iedere liefhebber onder de knie kan krijgen. In dit boek is de waardevolle knowhow van twee ambachtelijke brouwers verzameld. Het is niet alleen een boeiende reis door de wereld van het bierbrouwen, je komt ook te weten hoe je... * ... je eigen brouwmateriaal 'knutselt' * ... de juiste hop moet kiezen * ... het soortelijk gewicht van je bier berekent * ... je brouwmateriaal en -plek hygiënisch schoon kunt houden * ... gistcellen moet activeren Sweet and Stout, 333 trappiststijl, Weergaloos Wit, India Pale Ale, Kerstbitter... niets houdt je nu nog tegen om te genieten van je zelfgemaakte bier. Proost Auteur: Matthieu Goemare Linda Louis Co-auteur: Thomas Mousseau Uitgever: Deltas/Chantecler Nederlandstalig 192 pagina's 9789044749663 april 2018
    Excl. BTW: € 20,62 Incl. BTW: € 24,95
  7. Notitieboek Mijn favoriete bieren

    Notitieboek Mijn favoriete bieren

    In dit notitieboek kun je de belangrijkste informatie over de verschillende bieren die je geproefd hebt verzamelen. Schrijf behalve de bierstijl, het alcoholpercentage, de brouwerij en de plaats van herkomst ook op hoe je het bier hebt ervaren. Maak notities over het uiterlijk, de geur, de smaak en aroma's, het mondgevoel en de nasmaak, en leg zo je unieke smaakervaringen vast.
    Excl. BTW: € 14,01 Incl. BTW: € 16,95
  8. Bierbrouwen voor Dummies

    Bierbrouwen voor Dummies

    Samenvatting In Bierbrouwen voor Dummies leer je de eerste stappen van het bierbrouwen. Eerst lees je hoe je kunt brouwen met een bierkit. Daarna kun je naar het echte werk: brouwen met mout. Je krijgt uitleg over de grondstoffen en de apparatuur waarmee bier wordt gebrouwen en je leest alles wat je moet weten over het brouwproces. Natuurlijk zijn er ook recepten voor je eerste brouwsels met mout. En mocht het even mis zijn gegaan, dan word je met duidelijke instructies weer op de goede weg gezet!
    Excl. BTW: € 12,39 Incl. BTW: € 14,99
  9. The hops list

    The hops list

    The hops list – 265 beer hop varieties from around the world Auteur: Julian Healey Taal: Engels 390 blz. 'The hops list' is het meest uitgebreide naslagwerk ooit samengesteld over bier hop. Het bevat analytische gegevens, proefnotities, alternatieven, stijlsuggesties en nog veel meer. Een (h)opzienbarende bron voor professionele brouwers, amateurbrouwers en ambachtelijke bierkenners die nieuwsgierig zijn naar elke mogelijke hopsoort op deze planeet. Gebruik dit boek om nieuwe hopsmaken en aroma's van over de hele wereld te leren kennen. Ontdek de briljante inzichten van de brouwmeesters van 's werelds meest prestigieuze ambachtelijke brouwerijen; o.a. Deschutes, D.G. Yuengling & Son en Brooklyn Brewery onthullen een aantal van hun favoriete variëteiten en tips over hoe ze optimaal te gebruiken.
    Excl. BTW: € 22,89 Incl. BTW: € 24,95
  10. Session Beers: Brewing for flavor and balance

    Session Beers: Brewing for flavor and balance

    Session Beers: Brewing for flavor and balance Auteur: Jennifer Talley Taal: Engels 300 blz. Een paar biertjes met vrienden delen na het werk of tijdens een spannende wedstrijd is een van de vele geneugten van het leven. Sessiebieren, die door hun lagere alcoholgehalte doordrinkbaar zijn, nodigen uit om er een aantal rondjes van te drinken. Zij houden zich aan hoge kwaliteitsnormen en zijn vooral gericht op evenwicht en drinkbaarheid. Sommige bierstijlen met een natuurlijk laag alcoholgehalte waren “doordrinkbaar” lang voordat dat woord werd bedacht, maar brouwers hebben vandaag de dag de traditioneel sterkere klassieke bierstijlen heruitgevonden om ze ook geschikt te maken voor drinkavondjes zonder kater. Een verantwoorde consumptie van deze hoogwaardige, gemakkelijk drinkbare bieren geeft bierliefhebbers de vrijheid om gezellig een aantal drankjes mee te drinken en tegelijkertijd minder alcohol te consumeren. Dergelijke bieren zijn een uitdaging om te brouwen, maar ze bieden veel mogelijkheden om vaardigheid, smaak en verfrissing te combineren. Dit boek verkent de geschiedenis achter enkele van 's werelds grootste sessiebieren van vroeger en van nu. Leer meer over de brouwprocessen en ingrediënten om zo het proces onder de knie te krijgen van nieuwe recepten te ontwikkelen. Ontdek de populaire recepten van de beste Amerikaanse brouwmeesters en ontdek waarom bierdrinkers graag sessiebieren verkennen en drinken.
    Excl. BTW: € 18,30 Incl. BTW: € 19,95
  11. Wild brews

    Wild brews

    Wild brews auteur: Jeff Sparrow taal: Engels blz. : 315 Dit boek verkent de wereld van lambics, Vlaamse rode en bruine bieren, alsook vergelijkbare Amerikaanse bieren. Bierliefhebbers en brouwers vinden een gedetailleerde beschrijving van de brouw- en vergistingsmethodes die gebruikt worden om deze aromavolle bieren te brouwen. Ook het rijpen op eikenhouten vaten, het blenden en het gebruik van fruit bij spontane gisting komt aan bod. Een nieuwe wereld van smaken en geuren gaat voor u open.
    Excl. BTW: € 20,14 Incl. BTW: € 21,95
  12. Farmhouse Ales

    Farmhouse Ales

    Farmhouse Ales auteur: Phil Markowski taal: Engels blz. : 198 Dit boek verschaft u een schat aan informatie over de Waalse ‘Saison’ bieren en de Franse ‘Bière de Garde’ bieren. Ook specialiteiten zoals bijvoorbeeld ‘Grisette’, ‘Bière de Mars' en ‘Bière de Noel” worden besproken. Ontdek nu hoe u deze smaakvolle, vaak kruidige en fruitige ale’s moet brouwen.
    Excl. BTW: € 20,14 Incl. BTW: € 21,95
  13. Malt - A Practical Guide from Field to Brewhouse

    Malt - A Practical Guide from Field to Brewhouse

    Malt - A Practical Guide from Field to Brewhouse Auteur: John Mallett Taal: Engels Brouwers noemen mout vaak de ziel van het bier. In dit vierde deel van de Brewing Elements reeks, duikt de auteur in de complexe materie van mout, een van de belangrijkste ingrediënten die vrijwel in alle bieren gebruikt worden. Je krijgt een uitgebreid overzicht van de volledige productieketen van gerst tot mout. John Mallett leidt je rond doorheen de geschiedenis en de technologie van gerst en vermouten. Vervolgens worden enzymen, de Maillardreactie en speciale mouten uitgebreid besproken. Dit vlot leesbare, Engels geschreven boek is een aanrader voor alle brouwers, ongeacht hun brouwervaring. Waardevolle lectuur voor iedereen die meer wil leren over de rol van mout als de ruggengraat van bier.
    Excl. BTW: € 19,68 Incl. BTW: € 21,45
  14. Verander water H2O in bier  Adrie Otte

    Verander water H2O in bier Adrie Otte

    'Verander water in bier', tweede, herziene en uitgebreide editie! Auteur: Adrie Otte Taal: Nederlands 352 blz. Verander water in bier leert hoe je zelf thuis een lekker bier kunt brouwen. Naarmate het leerproces vordert, kom je als brouwer voor vragen te staan waar de auteur in dit boek antwoorden op geeft. Het biedt de modernste inzichten in hoe je thuis het beste bier maakt. Inclusief goede recepten! Adrie Otte brouwt al jaren zijn eigen bier en won hiermee diverse prijzen. In eerste instantie gewoon in de keuken op het fornuis, later op zijn zelfgebouwde installatie. Als oprichter van het Brouwersgilde "De Roode Toren" geeft hij regelmatig brouwcursussen en lezingen.
    Excl. BTW: € 16,49 Incl. BTW: € 19,95
  15. Zelf Bier Brouwen. Auteur : Brian Kunath

    Zelf Bier Brouwen. Auteur : Brian Kunath

    Zelf Bier Brouwen. Auteur : Brian Kunath Oorspronkelijke titel: The Brewer`s Bible Van lagerbier tot lambiek, van porter tot pilsener, bokbier, bitter, stout en seizoensbier: er is een heerlijk bier naar ieders smaak. Bier varieert van licht en mild tot donker en sterk. Vaak is het moeilijk om uw lievelingsbier te ontdekken in het beperkte aanbod bij de slijter. Maar het kan gelukkig ook anders! Aan de hand van dit boek leert u eenvoudig en gemakkelijk zelf bier brouwen. Wilt u een eigen voorraadje brouwen of een speciaalbier maken om met vrienden te drinken? Duidelijke instructies, deskundige uitleg en tips en prachtige illustraties zorgen ervoor dat u thuis een uitstekende bierbrouwer wordt.
    Excl. BTW: € 13,72 Incl. BTW: € 14,95
  16. Yeast The Practical Guide to Beer Fermentation

    Yeast The Practical Guide to Beer Fermentation

    Yeast The Practical Guide to Beer Fermentation The Practical Guide to Beer Fermentation Auteurs: Chris White en Jamil Zainasheff Taal: Engels Yeast: The Practical Guide to Beer Fermentation is een waardevolle bron voor brouwers van alle niveaus. De auteurs schrijven deskundig over de selectie en opslag van gist, hoe je een gistcultuur maakt en verwerkt en over de kunst van het spoelen en wassen van gistculturen. Het boek bevat hoofdstukken over het opzetten van een gistlaboratorium, de beginselen van het gistingsproces en hoe dat je bier beïnvloedt, aangevuld met stapsgewijze procedures, lijsten met uitrustingen en een gids om problemen op te lossen.
    Excl. BTW: € 18,30 Incl. BTW: € 19,95
  17. Water A Comprehensive Guide for Brewers

    Water A Comprehensive Guide for Brewers

    Water A Comprehensive Guide for Brewers A Comprehensive Guide for Brewers Auteurs: John Palmer en Colin Kaminski Taal: Engels Water is wellicht het meest kritieke en minst begrepen basiselement bij het brouwen van bier. Water: A Comprehensive Guide for Brewers, het derde boek in de reeks Brewing Elements van Brewers Publications, vertelt je alles wat je al wilde weten over de rol van water in het brouwproces. Je krijgt een overzicht van waterbronnen, de kwaliteit en vindplaatsen. Daarnaast leert het boek brouwers waterverslagen lezen, verschaft het inzicht in hoe water smaak geeft en in de behandeling en chemische eigenschappen van brouwwater. De gids staat ook boordevol informatie over welk water bij welk bier past, de restalkaliteit, de zuurtegraad van het mout en de maische, het proceswater tijdens het brouwen en de behandeling van afvalwater.
    Excl. BTW: € 18,30 Incl. BTW: € 19,95
  18. For the love of Hops

    For the love of Hops

    For the love of Hops The Practical Guide to Aroma, Bitterness and the Culture of Hops Auteur: Stan Hieronymus Taal: Engels For the Love of Hops vertelt je alles over hop, de oorsprong ervan en hoe brouwers de positieve eigenschappen ervan gebruiken in het brouwproces. De auteur, Stan Hieronymus, start met de basics van de chemische eigenschappen van hop, onderzoekt de belangrijke rol van de hoptelers en leert brouwers hoe ze de perfecte hop voor hun bier moeten kiezen. Hij levert belangrijke informatie en beschrijvingen van meer dan 100 hopvariëteiten, samen met 16 recepten van over de hele wereld, waaronder enkele van de beste ambachtelijke brouwers in Amerika. Hieronymus verkent de kwaliteit en het gebruik van hop, en wijdt een volledig hoofdstuk aan dry-hopping. Dankzij het onderzoek en de vlotte schrijfstijl van Hieronymus ontdekt de lezer de rijke geschiedenis van hop en zijn evolutie tot essentieel ingrediënt van bier.
    Excl. BTW: € 18,30 Incl. BTW: € 19,95
  19. Bier brouwen doe je zelf

    Bier brouwen doe je zelf

    Bier brouwen doe je zelf Jean-François Simard In dit boek vindt u duidelijk uitgelegd wat u allemaal moet weten om een geslaagd eigen bier te brouwen uitgaande van moutextract of granen. Welk materiaal u best gebruikt, de keuze van ingrediënten, de brouwmethoden. Met talrijke recepten. Nederlandse versie.
    Excl. BTW: € 18,30 Incl. BTW: € 19,95
  20. How To Brew John Palmer

    How To Brew John Palmer

    How To Brew: Everything You Need to Know to Brew Beer Right the First Time John Palmer “How to brew” is een compleet boek voor het zelf brouwen van kwalitatieve bieren. Zeer geschikt voor de beginnende brouwer die simpele, betrouwbare instructies nodig heeft, maar ook voor volleerde graanbrouwers kan dit boek een betekenis hebben. Op een nauwgezette, heldere en eenvoudige wijze komen alle brouwmogelijkheden aan bod. Van ingrediënten en methodes tot recepten en materialen nodig voor het zelf brouwen van bier, “How to brew” zit boordevol nuttige informatie over brouwtechnieken en receptsamenstellingen. Een eeuwige bestseller sinds de release van de 3e editie in 2006, het is een must-have voor elke nieuwe en doorgewinterde brouwer. Engels.
    Excl. BTW: € 20,62 Incl. BTW: € 24,95
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

Pagina:
  1. 1
  2. 2