Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!
Vanwege aangescherpte richtlijnen en aanwijzingen in de winkel en van het personeel kunt u bij ons winkelen.

Wij zoeken nog een collega!! Is werken bij ons iets voor jou? Zie dan de vacature voor locatie Jubbega

Gebruikt u normaal korrelgist? Nu Wyeast vloeibare gist in de aanbieding voor extra smaakprofielen.

Wij zijn geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10-18.00 uur en Zaterdag van 10-17.00 uur

Beste Brouwer/ fruitliefhebber. Op het moment is het erg druk aan bestellingen on-line. Bestel tijdig om teleurstelling te voorkomen.
Return to Previous Page

Drukvat mini 5 liter + rubberstop

Excl. BTW: € 5,37 Incl. BTW: € 6,50
Product code: 28062

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

Drukvat mini 5 liter + rubberstop

Drukvat mini 5 liter + rubberstop.
Gebruiksaanwijzing mini drukvat 5 liter
Vullen:Los in het te bottelen bier de nodige hoeveelheid suiker op. LET OP : gebruikt slechts 1/3 van de normale
hoeveelheid suiker voor bier op flesjes. Gebruik dus maximaal 2 tot 3 gram / liter bier.
Vul het vaatje nooit volledig ! Laat altijd een ruimte van 2-3 cm. Dit komt overeen met het vullen van het vat
tot aan de bovenste "verdikking". Sluit nu het vaatje met de speciale rubberen dop. Zorg ervoor dat de dop
goed geplaatst wordt, zodat de dop rondom goed aansluit. Even bevochtigen vergemakkelijkt het plaatsen
aanzienlijk.
Vergisten
Nu laat U het bier gewoon verder vergisten zoals bier op fles. Eerst enkele dagen op een wanne (15-20°C) plaats, nadien enkele weken op een koude plaats (10-15°C). Nog geen tapapparaat op het vaatje plaatsen !

Zorg ervoor dat uw bier voldoende koel is om te tappen. Duw de tap-kop loodrecht op de witte binnendop van de bruine rubberen dop. Deze witte dop valt in het drukvaatje en wordt later gerecupereerd. Door de aanwezige druk kan dit wel enige kracht vereisen. Druk in één maal door, zodat de rubberen ring dadelijk om de biertap heen klemt. Duw de biertap volledig tot beneden, zodat de beide vatklemmetjes klikken.
Tappen
Tap eerst één of meerdere glazen bier. Als de druk afneemt kunt U dan een koolzuurpatroon in de houder steken en de patroonhouder in één maal volledig op het tapapparaat draaien. Als de pin in het tapapparaat de koolzuurpatroon opent hoort U een kort gesis.
U kunt de koolzuurdruk regelen door aan de zwarte regeldop te draaien. U kunt de koolzuurdruk permanent laten openstaan, maar als U enige tijd niet gaat tappen is het raadzaam om de regelkraan dicht te draaien.
Reinigen
Na gebruik het vat goed reinigen en ontsmetten met uniclean. Opnieuw naspoelen met zuiver water ! Nooit vochtig afsluiten. Het vat eerst voldoende laten opdrogen alvorens weg te bergen. Vergeet niet de witte dop en bruine dop te recupereren en te reinigen voor uw volgende brouwsel. Steek de witte dop dan terug in de bruine rubberen dop.
WAARSCHUWING
Gebruik nooit meer suiker als voorgeschreven. Gebruik nooit een vervormd vaatje. Dit wijst op een overdruk die ook de lasnaad kan beschadigd hebben. Kijk regelmatig het drukvaatje en de rubberen dop na op barstjes. Het is aan te raden zowel het drukvaatje als de rubberen dop regelmatig te vervangen om vervormingen en verduren van de rubber te voorkomen.

Details

Drukvat mini 5 liter + rubberstop. Gebruiksaanwijzing mini drukvat 5 liter Vullen:Los in het te bottelen bier de nodige hoeveelheid suiker op. LET OP : gebruikt slechts 1/3 van de normale hoeveelheid suiker voor bier op flesjes. Gebruik dus maximaal 2 tot 3 gram / liter bier. Vul het vaatje nooit volledig ! Laat altijd een ruimte van 2-3 cm. Dit komt overeen met het vullen van het vat tot aan de bovenste "verdikking". Sluit nu het vaatje met de speciale rubberen dop. Zorg ervoor dat de dop goed geplaatst wordt, zodat de dop rondom goed aansluit. Even bevochtigen vergemakkelijkt het plaatsen aanzienlijk. Vergisten Nu laat U het bier gewoon verder vergisten zoals bier op fles. Eerst enkele dagen op een wanne (15-20°C) plaats, nadien enkele weken op een koude plaats (10-15°C). Nog geen tapapparaat op het vaatje plaatsen ! Zorg ervoor dat uw bier voldoende koel is om te tappen. Duw de tap-kop loodrecht op de witte binnendop van de bruine rubberen dop. Deze witte dop valt in het drukvaatje en wordt later gerecupereerd. Door de aanwezige druk kan dit wel enige kracht vereisen. Druk in één maal door, zodat de rubberen ring dadelijk om de biertap heen klemt. Duw de biertap volledig tot beneden, zodat de beide vatklemmetjes klikken. Tappen Tap eerst één of meerdere glazen bier. Als de druk afneemt kunt U dan een koolzuurpatroon in de houder steken en de patroonhouder in één maal volledig op het tapapparaat draaien. Als de pin in het tapapparaat de koolzuurpatroon opent hoort U een kort gesis. U kunt de koolzuurdruk regelen door aan de zwarte regeldop te draaien. U kunt de koolzuurdruk permanent laten openstaan, maar als U enige tijd niet gaat tappen is het raadzaam om de regelkraan dicht te draaien. Reinigen Na gebruik het vat goed reinigen en ontsmetten met uniclean. Opnieuw naspoelen met zuiver water ! Nooit vochtig afsluiten. Het vat eerst voldoende laten opdrogen alvorens weg te bergen. Vergeet niet de witte dop en bruine dop te recupereren en te reinigen voor uw volgende brouwsel. Steek de witte dop dan terug in de bruine rubberen dop. WAARSCHUWING Gebruik nooit meer suiker als voorgeschreven. Gebruik nooit een vervormd vaatje. Dit wijst op een overdruk die ook de lasnaad kan beschadigd hebben. Kijk regelmatig het drukvaatje en de rubberen dop na op barstjes. Het is aan te raden zowel het drukvaatje als de rubberen dop regelmatig te vervangen om vervormingen en verduren van de rubber te voorkomen.