Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!


Maandag locatie Beek en Donk geopend tot 17.00 uur. 

Jubbega op Maandag en Zaterdag gesloten

Hemelvaart en Pinksteren gesloten

Zakken van 25 kg worden arbo technisch niet meer met de pakkettendienst verstuurd, maar kunnen worden afgehaald in onze winkel. 

Wij verzenden van ons moutassortiment alle soorten per zak van 20 kg.

Bedrijven kunnen uiteraard voor palletzendingen 25 kg aan mouten ontvangen. neem gerust even contact op voor de voorwaarden.

Uitgelicht product.

Voor uw IPA ,Gerstewijn,  Stout, Bruin en Blond Wyeast 1335 British Ale II 

Tolerantie tot 10% artikel 1861335

Return to Previous Page

Erbslöh BioStart® Vitale SK11® 10 gram

Excl. BTW: € 54,08 Incl. BTW: € 58,95
Product code: 18713

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

Erbslöh BioStart® Vitale SK11®

Gebruiksadviezen: toe te voegen juist na de alcoholische gisting. Totaal SO2 = max. 30 mg/liter, vrij SO2 = max. 10 mg/liter, restsuiker = < 4 gr/ liter, pH-waarde: > 3.0 pH, temperatuur: > 15°C.

Wanneer en hoe een appel-melkzuurgisting uitvoeren?
Een appel-melkzuurgisting doorvoeren heeft vele voordelen. De melkzuurbacteriën hebben echter hele andere omgevingsvereisten dan gisten. Om een appel-melkzuurgisting goed en vlot te laten verlopen zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee men best rekening houdt: Zo wordt de appel-melkzuurgisting best net voor het einde van de alcoholische vergisting opgestart (restsuiker < 4 g/l). Het vrij SO2 gehalte mag maximaal 10 mg/liter bedragen en het totaal SO2 gehalte maximaal 30 mg/liter. De pH-waarde van de wijn moet minimaal 3,1 of hoger zijn en het alcoholgehalte mag maximaal 13% vol. bedragen. Tot slot is ook de temperatuur van de wijn erg belangrijk: 17°C of meer. De gevriesdroogde culturen worden op voorhand al roerend opgelost in een ruime hoeveelheid (ong. 10-20 x het gewicht poeder) water van 25°C. Af en toe roeren en na een half uur toevoegen aan de te behandelen wijn.

Details

Erbslöh BioStart® Vitale SK11® Hooggeconcentreerde gevriesdroogde cultuur voor malolactische vergisting. Deze kultuur van de laatste generatie heeft een snellere opstart en een uiterst groot doorzettingsvermogen. Zeer tolerant voor lagere temperaturen en pH-waarden alsook voor hogere alcohol-waarden. Geschikt voor zowel rode als witte wijnen. Voldoende voor 1.000 liter wijn. klik hier voor een PDF met de originele Erbslöh-productinformatie Gebruiksadviezen: toe te voegen juist na de alcoholische gisting. Totaal SO2 = max. 30 mg/liter, vrij SO2 = max. 10 mg/liter, restsuiker = < 4 gr/ liter, pH-waarde: > 3.0 pH, temperatuur: > 15°C. Wanneer en hoe een appel-melkzuurgisting uitvoeren? Een appel-melkzuurgisting doorvoeren heeft vele voordelen. De melkzuurbacteriën hebben echter hele andere omgevingsvereisten dan gisten. Om een appel-melkzuurgisting goed en vlot te laten verlopen zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee men best rekening houdt: Zo wordt de appel-melkzuurgisting best net voor het einde van de alcoholische vergisting opgestart (restsuiker < 4 g/l). Het vrij SO2 gehalte mag maximaal 10 mg/liter bedragen en het totaal SO2 gehalte maximaal 30 mg/liter. De pH-waarde van de wijn moet minimaal 3,1 of hoger zijn en het alcoholgehalte mag maximaal 13% vol. bedragen. Tot slot is ook de temperatuur van de wijn erg belangrijk: 17°C of meer. De gevriesdroogde culturen worden op voorhand al roerend opgelost in een ruime hoeveelheid (ong. 10-20 x het gewicht poeder) water van 25°C. Af en toe roeren en na een half uur toevoegen aan de te behandelen wijn.