Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!
Bij ons kunt u terecht als bedrijf maar ook als particulier. Op maandag zijn we gesloten.
wij zoeken leuke collega's (zie vacature).

We hebben weer volop marmello nr 1 en 2.

Return to Previous Page

Kardemom vrucht 25 gram

Excl. BTW: € 2,06 Incl. BTW: € 2,25
Product code: 24047

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

Kardemom (Elettaria cardamomum) is familie van gember. Het is ook bekend onder de naam groene kardemom. Kardemom heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer. Het eten van kardemom zou een gunstige uitwerking hebben op maagklachten. Daarnaast zou het de eetlust bevorderen en heeft het een zuiverende werking op de adem.

Voor bier worden de zaadjes in de kardemom vrucht gebruikt. Gezien de overheersende smaak zijn de zaadjes uit één kardemom vrucht voldoende voor 20 liter bier.

Kardemom kan in vele bierrecepten gebruikt worden en is een echt liefhebbers kruid. Een veel genoemd bier is een Tripel Karmeliet. Of een Blonde.

Gebruik bierkruiden gedoseerd, ze hebben over het algemeen een overheersende smaak. Bierkruiden worden over het algemeen in het laatste deel van het kookproces van de wort toegevoegd.

Details

Kardemom (Elettaria cardamomum) is familie van gember. Het is ook bekend onder de naam groene kardemom. Kardemom heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer. Het eten van kardemom zou een gunstige uitwerking hebben op maagklachten. Daarnaast zou het de eetlust bevorderen en heeft het een zuiverende werking op de adem. Voor bier worden de zaadjes in de kardemom vrucht gebruikt. Gezien de overheersende smaak zijn de zaadjes uit één kardemom vrucht voldoende voor 20 liter bier. Kardemom kan in vele bierrecepten gebruikt worden en is een echt liefhebbers kruid. Een veel genoemd bier is een Tripel Karmeliet. Of een Blonde. Gebruik bierkruiden gedoseerd, ze hebben over het algemeen een overheersende smaak. Bierkruiden worden over het algemeen in het laatste deel van het kookproces van de wort toegevoegd.