Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!
In verband met de lock down zijn we genoodzaakt om onze fysieke winkels te sluiten per 14-12-2020. Hierdoor hebben we een verlooptijd van 3-4 werkdagen tot verzending

Wij doen ons uiterste best alle orders zo snel mogelijk te verzenden. Gelieve daar rekening mee te houden!

Voor afhaalorders geldt; Afhalen alleen voor bedrijven, na het ontvangen van een afhaalbericht en de order moet on-line zijn voldaan

Helaas zijn we gesloten voor particulieren afhalingen in verband met de lockdown.

Nieuw in ons assortiment The Swaen Mouten

Return to Previous Page

MAURIVIN Cru-Blanc korrelgist 500 Gram

Excl. BTW: € 38,12 Incl. BTW: € 41,55
Product code: 18706

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

MAURIVIN Cru-Blanc korrelgist 500 Gram

Dosering:
Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen
20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl
Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen.

CRU-BLANC
Middelsterke Saccharomyces cerevisiae stam die het mondgevoel kan verhogen, vooral bij de op vaten gefermenteerde en op gistdroesem gerijpte Chardonnay. Cru- Blanc produceert een vrij hoog gehalte aan glycerol. Deze stam kan ook bijdragen aan fruitige aroma’s tijdens de gisting zoals tropisch fruit, peer en pompelmoes. Malolactische gisting door melkzuurbacteriën verloopt goed na alcoholische fermentatie. Cru-Blanc heeft een killer-factor.
Vergistingsgraad
Bij warme temperaturen van 20-30 °C heeft Cru-Blanc een korte lag-fase gevolgd door een sterke vergistingsgraad. Bij lagere temperaturen van 15-18 °C biedt deze stam een gemiddelde en gestage vergistingsgraad. Om een volledige vergisting van op vat gefermenteerde Chardonnay te verkrijgen, is een minimale temperatuur van 15 °C aanbevolen bij deze gistsoort.
Alcoholtolerantie
Cru-Blanc heeft een goede alcoholtolerantie die oploopt tot 14% vol.

Details

MAURIVIN Cru-Blanc korrelgist 500 Gram MAURIVIN™-gisten Het assortiment wijngisten van maurivin™ staat bekend om zijn hoge kwaliteit, zuiverheid en kracht, en geniet de voorkeur van wijnmakers over de hele wereld om kwaliteitswijnen te produceren. De volgende stammen werden geselecteerd op basis van strenge criteria voor de vergisting en de geschiktheid voor de huidige stijlen in de wijnproductie. Elke stam bezit zijn eigen specifieke gistingseigenschappen, wat de gist kan bijbrengen aan de wijn en voor welke variëteiten de gist het meest geschikt is. Dosering: Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen 20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen. CRU-BLANC Middelsterke Saccharomyces cerevisiae stam die het mondgevoel kan verhogen, vooral bij de op vaten gefermenteerde en op gistdroesem gerijpte Chardonnay. Cru- Blanc produceert een vrij hoog gehalte aan glycerol. Deze stam kan ook bijdragen aan fruitige aroma’s tijdens de gisting zoals tropisch fruit, peer en pompelmoes. Malolactische gisting door melkzuurbacteriën verloopt goed na alcoholische fermentatie. Cru-Blanc heeft een killer-factor. Vergistingsgraad Bij warme temperaturen van 20-30 °C heeft Cru-Blanc een korte lag-fase gevolgd door een sterke vergistingsgraad. Bij lagere temperaturen van 15-18 °C biedt deze stam een gemiddelde en gestage vergistingsgraad. Om een volledige vergisting van op vat gefermenteerde Chardonnay te verkrijgen, is een minimale temperatuur van 15 °C aanbevolen bij deze gistsoort. Alcoholtolerantie Cru-Blanc heeft een goede alcoholtolerantie die oploopt tot 14% vol.