Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!

Ivm met corona hebben we op dit moment minder personeel. Uw order kan hierdoor vertraging oplopen.

Wilt u onze winkel bezoeken? Dan bent u weer welkom tot 18.00 uur

In Beek en Donk mogen wij 50 klanten ontvangen en 8 klanten in Jubbega.

Zakken van 25 kg worden arbo technisch niet meer met de pakkettendienst verstuurd, maar kunnen worden afgehaald in onze winkel. 

Wij verzenden van ons moutassortiment alle soorten per zak van 20 kg.

Bedrijven kunnen uiteraard voor palletzendingen 25 kg aan mouten ontvangen. neem gerust even contact op voor de voorwaarden.

Uitgelicht product.

Mooie  PC Wyeast 3463 Forbidden Fruit hoge alcohol tot 12% voor Belgian specality ale en Witbier.

artikel 1863463

Return to Previous Page

MAURIVIN B korrelgist 500 Gram

Excl. BTW: € 38,12 Incl. BTW: € 41,55
Product code: 18704

Beschikbaarheid: Op voorraad

Wij kunnen dit product leveren, maar hebben dit product nu niet op voorraad. neem eerst even contact met ons op zodat wij de levertijd met u door kunnen spreken.

Informeer bij ons

Productinformatie:

MAURIVIN B korrelgist 500 Gram
Dosering:
Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen
20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl
Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen.

MAURIVIN B
MAURIVIN B Een middelsterke gist die bij primaire gisting grote hoeveelheden appelzuur verbruikt. Wijnen die met deze stam worden geproduceerd, versterken het karakter van de variëteit en zorgen voor een goede kleurextractie in rode variëteiten zoals pinot noir, zinfandel, shiraz, grenache en gamay. Uit onderzoek blijkt dat deze stam de laagste hoeveelheid alcohol per gram suiker produceert.
Vergistingsgraad
Bij warmere temperaturen van 20-30 °C is Maurivin B een gemiddelde vergister met een relatief korte tot middelmatige lag-fase. De optimale vergistingstemperatuur voor Maurivin B is 25-30 °C.
Alcoholtolerantie
Maurivin B heeft een goede alcoholtolerantie van 14-15% vol., hoewel voorzichtigheid geboden is bij sterk gesuikerde sappen.
Vergistingsgraad
Bij warmere temperaturen van 18-25 °C vertoont AWRI R2 een korte lag-fase en een sterke vergisting. Deze stam heeft een matige vergisting bij lagere temperaturen van 14-18 °C. Bij lagere temperaturen (tot 11° C) zijn hoogwaardige sappen/most vereist.
Alcoholtolerantie
AWRI R2 heeft een goede alcoholtolerantie die schommelt tussen 14-15% vol.

Details

MAURIVIN B korrelgist 500 Gram MAURIVIN™-gisten Het assortiment wijngisten van maurivin™ staat bekend om zijn hoge kwaliteit, zuiverheid en kracht, en geniet de voorkeur van wijnmakers over de hele wereld om kwaliteitswijnen te produceren. De volgende stammen werden geselecteerd op basis van strenge criteria voor de vergisting en de geschiktheid voor de huidige stijlen in de wijnproductie. Elke stam bezit zijn eigen specifieke gistingseigenschappen, wat de gist kan bijbrengen aan de wijn en voor welke variëteiten de gist het meest geschikt is. Dosering: Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen 20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen. MAURIVIN B MAURIVIN B Een middelsterke gist die bij primaire gisting grote hoeveelheden appelzuur verbruikt. Wijnen die met deze stam worden geproduceerd, versterken het karakter van de variëteit en zorgen voor een goede kleurextractie in rode variëteiten zoals pinot noir, zinfandel, shiraz, grenache en gamay. Uit onderzoek blijkt dat deze stam de laagste hoeveelheid alcohol per gram suiker produceert. Vergistingsgraad Bij warmere temperaturen van 20-30 °C is Maurivin B een gemiddelde vergister met een relatief korte tot middelmatige lag-fase. De optimale vergistingstemperatuur voor Maurivin B is 25-30 °C. Alcoholtolerantie Maurivin B heeft een goede alcoholtolerantie van 14-15% vol., hoewel voorzichtigheid geboden is bij sterk gesuikerde sappen.