Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!
Bij ons kunt u terecht als bedrijf maar ook als particulier. Op maandag zijn we gesloten.
wij zoeken leuke collega's (zie vacature).

Ivm vakantietijd kan het zijn dat de orders er wat langer over doen dan u van ons bent gewend.

Mede en sake Wyeast gisten volop op voorraad.

We hebben weer volop marmello nr 1 en 2.

Return to Previous Page

MAURIVIN B korrelgist 500 Gram

Excl. BTW: € 38,12 Incl. BTW: € 41,55
Product code: 18704

Beschikbaarheid: Op voorraad

Wij kunnen dit product leveren, maar wij houden dit niet in grote aantallen op voorraad. U kunt het beste eerst even contact met ons opnemen zodat wij de levertijd met u door kunnen spreken.

Informeer bij ons

Productinformatie:

MAURIVIN B korrelgist 500 Gram
Dosering:
Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen
20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl
Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen.

MAURIVIN B
MAURIVIN B Een middelsterke gist die bij primaire gisting grote hoeveelheden appelzuur verbruikt. Wijnen die met deze stam worden geproduceerd, versterken het karakter van de variëteit en zorgen voor een goede kleurextractie in rode variëteiten zoals pinot noir, zinfandel, shiraz, grenache en gamay. Uit onderzoek blijkt dat deze stam de laagste hoeveelheid alcohol per gram suiker produceert.
Vergistingsgraad
Bij warmere temperaturen van 20-30 °C is Maurivin B een gemiddelde vergister met een relatief korte tot middelmatige lag-fase. De optimale vergistingstemperatuur voor Maurivin B is 25-30 °C.
Alcoholtolerantie
Maurivin B heeft een goede alcoholtolerantie van 14-15% vol., hoewel voorzichtigheid geboden is bij sterk gesuikerde sappen.
Vergistingsgraad
Bij warmere temperaturen van 18-25 °C vertoont AWRI R2 een korte lag-fase en een sterke vergisting. Deze stam heeft een matige vergisting bij lagere temperaturen van 14-18 °C. Bij lagere temperaturen (tot 11° C) zijn hoogwaardige sappen/most vereist.
Alcoholtolerantie
AWRI R2 heeft een goede alcoholtolerantie die schommelt tussen 14-15% vol.

Details

MAURIVIN B korrelgist 500 Gram MAURIVIN™-gisten Het assortiment wijngisten van maurivin™ staat bekend om zijn hoge kwaliteit, zuiverheid en kracht, en geniet de voorkeur van wijnmakers over de hele wereld om kwaliteitswijnen te produceren. De volgende stammen werden geselecteerd op basis van strenge criteria voor de vergisting en de geschiktheid voor de huidige stijlen in de wijnproductie. Elke stam bezit zijn eigen specifieke gistingseigenschappen, wat de gist kan bijbrengen aan de wijn en voor welke variëteiten de gist het meest geschikt is. Dosering: Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen 20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen. MAURIVIN B MAURIVIN B Een middelsterke gist die bij primaire gisting grote hoeveelheden appelzuur verbruikt. Wijnen die met deze stam worden geproduceerd, versterken het karakter van de variëteit en zorgen voor een goede kleurextractie in rode variëteiten zoals pinot noir, zinfandel, shiraz, grenache en gamay. Uit onderzoek blijkt dat deze stam de laagste hoeveelheid alcohol per gram suiker produceert. Vergistingsgraad Bij warmere temperaturen van 20-30 °C is Maurivin B een gemiddelde vergister met een relatief korte tot middelmatige lag-fase. De optimale vergistingstemperatuur voor Maurivin B is 25-30 °C. Alcoholtolerantie Maurivin B heeft een goede alcoholtolerantie van 14-15% vol., hoewel voorzichtigheid geboden is bij sterk gesuikerde sappen.