Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!
In verband met de lock down zijn we genoodzaakt om onze fysieke winkels te sluiten per 14-12-2020. Hierdoor hebben we een verlooptijd van 3-4 werkdagen tot verzending

Wij doen ons uiterste best alle orders zo snel mogelijk te verzenden. Gelieve daar rekening mee te houden!

Voor afhaalorders geldt; Afhalen alleen voor bedrijven, na het ontvangen van een afhaalbericht en de order moet on-line zijn voldaan

Helaas zijn we gesloten voor particulieren afhalingen in verband met de lockdown.

Nieuw in ons assortiment The Swaen Mouten

Return to Previous Page

MAURIVIN EP2 korrelgist 500 Gram

Excl. BTW: € 38,12 Incl. BTW: € 41,55
Product code: 18707

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

MAURIVIN EP2 korrelgist 500 Gram

Dosering:
Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen
20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl
Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen.

EP2
Gewaardeerd voor zijn lage schuimvorming en capaciteit om de vergisting onder controle te houden door aanpassing van de temperatuur. Aanbevolen voor de productie van fruitige, aromatische wijnen met niet-vergiste suikers zoals rosé en witte zinfandel. EP2 is een killer-gevoelige stam.
Vergistingsgraad
Vergist bij een optimale temperatuur van 18-25 °C, heeft een korte tot middellange lag-fase en een gemiddelde vergistingsgraad. EP2 is gevoelig voor koelere temperaturen en dus is een temperatuur van 18 °C en meer aanbevolen voor droogfermentatie.
Alcoholtolerantie
EP2 heeft een goede alcoholtolerantie die oploopt tot 13-14% vol.

Details

MAURIVIN EP2 korrelgist 500 Gram MAURIVIN™-gisten Het assortiment wijngisten van maurivin™ staat bekend om zijn hoge kwaliteit, zuiverheid en kracht, en geniet de voorkeur van wijnmakers over de hele wereld om kwaliteitswijnen te produceren. De volgende stammen werden geselecteerd op basis van strenge criteria voor de vergisting en de geschiktheid voor de huidige stijlen in de wijnproductie. Elke stam bezit zijn eigen specifieke gistingseigenschappen, wat de gist kan bijbrengen aan de wijn en voor welke variëteiten de gist het meest geschikt is. Dosering: Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen 20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen. EP2 Gewaardeerd voor zijn lage schuimvorming en capaciteit om de vergisting onder controle te houden door aanpassing van de temperatuur. Aanbevolen voor de productie van fruitige, aromatische wijnen met niet-vergiste suikers zoals rosé en witte zinfandel. EP2 is een killer-gevoelige stam. Vergistingsgraad Vergist bij een optimale temperatuur van 18-25 °C, heeft een korte tot middellange lag-fase en een gemiddelde vergistingsgraad. EP2 is gevoelig voor koelere temperaturen en dus is een temperatuur van 18 °C en meer aanbevolen voor droogfermentatie. Alcoholtolerantie EP2 heeft een goede alcoholtolerantie die oploopt tot 13-14% vol.