Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!
Vanwege aangescherpte richtlijnen en aanwijzingen in de winkel en van het personeel kunt u bij ons winkelen.

Wij zoeken nog een collega! Is werken bij ons iets voor jou? Zie dan de vacature voor locatie Jubbega.

Wij zijn geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10-18 uur en zaterdag van 10-17 uur

Op het moment is het erg druk met online bestellingen en geldt er een verwerking van orders van 2-4 werkdagen.
Return to Previous Page

MAURIVIN korrelgist AWRI 350 500 Gram

Excl. BTW: € 38,12 Incl. BTW: € 41,55
Product code: 18401

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

MAURIVIN korrelgist AWRI 350 500 Gram

AWRI 350
De stam Saccharomyces cerevisiae (voorheen bayanus). Een middelsterke, vlokvormende gist die aromatische esters produceert die vaak omschreven worden als tropisch of zoet fruit. Populair voor witte wijn van één druif zoals gewürztraminer en muscat en natuurlijke zoete wijnen waarbij het gistingsproces wordt afgebroken. Deze gist wordt ook gebruikt voor rode wijnen als er nood is aan een tragere gistingsgraad om het contact met de druivenschillen te verlengen.
Vergistingsgraad
AWRI 350 vergist matig snel bij warmere temperaturen (20-30 °C) met een korte lag-fase. Lage gistingstemperaturen (10-15 °C) zijn voor deze stam niet geschikt vanwege zijn vlokvormende eigenschappen.
Alcoholtolerantie
AWRI 350 heeft een middelmatige alcoholtolerantie van 12-13% vol.

Dosering:
Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen
20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl
Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen.

Details

MAURIVIN korrelgist AWRI 350 500g Het assortiment wijngisten van maurivin™ staat bekend om zijn hoge kwaliteit, zuiverheid en kracht, en geniet de voorkeur van wijnmakers over de hele wereld om kwaliteitswijnen te produceren. De volgende stammen werden geselecteerd op basis van strenge criteria voor de vergisting en de geschiktheid voor de huidige stijlen in de wijnproductie. Elke stam bezit zijn eigen specifieke gistingseigenschappen, wat de gist kan bijbrengen aan de wijn en voor welke variëteiten de gist het meest geschikt is. Dosering: Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen 20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen. AWRI 350 De stam Saccharomyces cerevisiae (voorheen bayanus). Een middelsterke, vlokvormende gist die aromatische esters produceert die vaak omschreven worden als tropisch of zoet fruit. Populair voor witte wijn van één druif zoals gewürztraminer en muscat en natuurlijke zoete wijnen waarbij het gistingsproces wordt afgebroken. Deze gist wordt ook gebruikt voor rode wijnen als er nood is aan een tragere gistingsgraad om het contact met de druivenschillen te verlengen. Vergistingsgraad AWRI 350 vergist matig snel bij warmere temperaturen (20-30 °C) met een korte lag-fase. Lage gistingstemperaturen (10-15 °C) zijn voor deze stam niet geschikt vanwege zijn vlokvormende eigenschappen. Alcoholtolerantie AWRI 350 heeft een middelmatige alcoholtolerantie van 12-13% vol.