Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!
Vanwege aangescherpte richtlijnen en aanwijzingen in de winkel en van het personeel kunt u bij ons winkelen. Draag hier ook uw mondkapje en houd afstand.
Op het moment is het erg druk met online bestellingen en geldt er een verwerking van orders van 3-4 werkdagen. Houd dus rekening met uw planning
Return to Previous Page

MAURIVIN korrelgist AWRI 796 500 Gram

Excl. BTW: € 38,12 Incl. BTW: € 41,55
Product code: 18702

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

MAURIVIN korrelgist AWRI 796 500 Gram

Dosering:
Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen
20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl
Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen.

AWRI 796
Deze stam werd geïsoleerd uit Zuid-Afrika en wordt vaak gebruikt omdat hij fruitvariëteiten volledig tot uiting laat komen en vanwege zijn goede smaakstructuur. Populair voor rode wijnen zoals shiraz, cabernet sauvignon, zinfandel en merlot en witte monocépage-wijnen zoals chardonnay, sémillon en riesling. Typisch voor deze stam is ook het hoge glycerol- en lage ethanolgehalte per gram suiker.
Vergistingsgraad
Vergist matig snel tot snel bij hogere temperaturen 20-30 °C met een relatief korte lag-fase. Voor sap van heel rijpe witte druiven met weinig vaste stoffen vereist AWRI 796 bij lagere temperaturen (minder dan 15-18°C) een zorgvuldige behandeling en temperatuurregeling. Onder deze omstandigheden is het aan te raden om de temperatuur tegen het einde van het gistingsproces te laten stijgen boven de 15 °C.
Alcoholtolerantie
AWRI 796 heeft een goede alcoholtolerantie die schommelt tussen 14,5-15,5% vol.

Details

MAURIVIN korrelgist AWRI 796 500 Gram MAURIVINMAURIVIN™-gisten Het assortiment wijngisten van maurivin™ staat bekend om zijn hoge kwaliteit, zuiverheid en kracht, en geniet de voorkeur van wijnmakers over de hele wereld om kwaliteitswijnen te produceren. De volgende stammen werden geselecteerd op basis van strenge criteria voor de vergisting en de geschiktheid voor de huidige stijlen in de wijnproductie. Elke stam bezit zijn eigen specifieke gistingseigenschappen, wat de gist kan bijbrengen aan de wijn en voor welke variëteiten de gist het meest geschikt is. Dosering: Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen 20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen. AWRI 796 Deze stam werd geïsoleerd uit Zuid-Afrika en wordt vaak gebruikt omdat hij fruitvariëteiten volledig tot uiting laat komen en vanwege zijn goede smaakstructuur. Populair voor rode wijnen zoals shiraz, cabernet sauvignon, zinfandel en merlot en witte monocépage-wijnen zoals chardonnay, sémillon en riesling. Typisch voor deze stam is ook het hoge glycerol- en lage ethanolgehalte per gram suiker. Vergistingsgraad Vergist matig snel tot snel bij hogere temperaturen 20-30 °C met een relatief korte lag-fase. Voor sap van heel rijpe witte druiven met weinig vaste stoffen vereist AWRI 796 bij lagere temperaturen (minder dan 15-18°C) een zorgvuldige behandeling en temperatuurregeling. Onder deze omstandigheden is het aan te raden om de temperatuur tegen het einde van het gistingsproces te laten stijgen boven de 15 °C. Alcoholtolerantie AWRI 796 heeft een goede alcoholtolerantie die schommelt tussen 14,5-15,5% vol.