Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!
In verband met de lock down zijn we genoodzaakt om onze fysieke winkels te sluiten per 14-12-2020. Hierdoor hebben we een verlooptijd van 3-4 werkdagen tot verzending

Wij doen ons uiterste best alle orders zo snel mogelijk te verzenden. Gelieve daar rekening mee te houden!

Voor afhaalorders geldt; Afhalen alleen voor bedrijven, na het ontvangen van een afhaalbericht en de order moet on-line zijn voldaan

Helaas zijn we gesloten voor particulieren afhalingen in verband met de lockdown.

Nieuw in ons assortiment The Swaen Mouten

Return to Previous Page

MAURIVIN AWRI R2 korrelgist 500 Gram

Excl. BTW: € 38,12 Incl. BTW: € 41,55
Product code: 18703

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

MAURIVIN AWRI R2 korrelgist 500 Gram

Dosering:
Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen
20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl
Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen.

AWRI R2
De stam Saccharomyces cerevisiae (voorheen bayanus). Sterke gist die het goed doet bij lage temperaturen en bijdraagt tot een hoog gehalte aan bloemige en fruitige esters. Geschikt voor de productie van aromatische witte wijnen zoals chardonnay, chenin blanc, sémillon, sauvignon blanc en riesling. AWRI R2 heeft een killer-factor.
Vergistingsgraad
Bij warmere temperaturen van 18-25 °C vertoont AWRI R2 een korte lag-fase en een sterke vergisting. Deze stam heeft een matige vergisting bij lagere temperaturen van 14-18 °C. Bij lagere temperaturen (tot 11° C) zijn hoogwaardige sappen/most vereist.
Alcoholtolerantie
AWRI R2 heeft een goede alcoholtolerantie die schommelt tussen 14-15% vol.

Details

MAURIVIN AWRI R2 korrelgist 500 Gram MAURIVIN™-gisten Het assortiment wijngisten van maurivin™ staat bekend om zijn hoge kwaliteit, zuiverheid en kracht, en geniet de voorkeur van wijnmakers over de hele wereld om kwaliteitswijnen te produceren. De volgende stammen werden geselecteerd op basis van strenge criteria voor de vergisting en de geschiktheid voor de huidige stijlen in de wijnproductie. Elke stam bezit zijn eigen specifieke gistingseigenschappen, wat de gist kan bijbrengen aan de wijn en voor welke variëteiten de gist het meest geschikt is. Dosering: Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen 20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen. AWRI R2 De stam Saccharomyces cerevisiae (voorheen bayanus). Sterke gist die het goed doet bij lage temperaturen en bijdraagt tot een hoog gehalte aan bloemige en fruitige esters. Geschikt voor de productie van aromatische witte wijnen zoals chardonnay, chenin blanc, sémillon, sauvignon blanc en riesling. AWRI R2 heeft een killer-factor. Vergistingsgraad Bij warmere temperaturen van 18-25 °C vertoont AWRI R2 een korte lag-fase en een sterke vergisting. Deze stam heeft een matige vergisting bij lagere temperaturen van 14-18 °C. Bij lagere temperaturen (tot 11° C) zijn hoogwaardige sappen/most vereist. Alcoholtolerantie AWRI R2 heeft een goede alcoholtolerantie die schommelt tussen 14-15% vol.