Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!
Vanwege aangescherpte richtlijnen en aanwijzingen in de winkel en van het personeel kunt u bij ons winkelen.

Wij zoeken nog een collega!! Is werken bij ons iets voor jou? Zie dan de vacature voor locatie Jubbega

Gebruikt u normaal korrelgist? Nu Wyeast vloeibare gist in de aanbieding voor extra smaakprofielen.

Wij zijn geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10-18.00 uur en Zaterdag van 10-17.00 uur

Beste Brouwer/ fruitliefhebber. Op het moment is het erg druk aan bestellingen on-line. Bestel tijdig om teleurstelling te voorkomen.
Return to Previous Page

MAURIVIN AWRI R2 korrelgist 500 Gram

Excl. BTW: € 38,12 Incl. BTW: € 41,55
Product code: 18703

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

MAURIVIN AWRI R2 korrelgist 500 Gram

Dosering:
Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen
20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl
Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen.

AWRI R2
De stam Saccharomyces cerevisiae (voorheen bayanus). Sterke gist die het goed doet bij lage temperaturen en bijdraagt tot een hoog gehalte aan bloemige en fruitige esters. Geschikt voor de productie van aromatische witte wijnen zoals chardonnay, chenin blanc, sémillon, sauvignon blanc en riesling. AWRI R2 heeft een killer-factor.
Vergistingsgraad
Bij warmere temperaturen van 18-25 °C vertoont AWRI R2 een korte lag-fase en een sterke vergisting. Deze stam heeft een matige vergisting bij lagere temperaturen van 14-18 °C. Bij lagere temperaturen (tot 11° C) zijn hoogwaardige sappen/most vereist.
Alcoholtolerantie
AWRI R2 heeft een goede alcoholtolerantie die schommelt tussen 14-15% vol.

Details

MAURIVIN AWRI R2 korrelgist 500 Gram MAURIVIN™-gisten Het assortiment wijngisten van maurivin™ staat bekend om zijn hoge kwaliteit, zuiverheid en kracht, en geniet de voorkeur van wijnmakers over de hele wereld om kwaliteitswijnen te produceren. De volgende stammen werden geselecteerd op basis van strenge criteria voor de vergisting en de geschiktheid voor de huidige stijlen in de wijnproductie. Elke stam bezit zijn eigen specifieke gistingseigenschappen, wat de gist kan bijbrengen aan de wijn en voor welke variëteiten de gist het meest geschikt is. Dosering: Rode wijnen Witte wijnen Rosé wijnen 20-25 g/hl 25-30 g/hl 30-40 g/hl Bij zeer heldere druivensap is een dosering van 30 à 40g/HL aanbevolen. AWRI R2 De stam Saccharomyces cerevisiae (voorheen bayanus). Sterke gist die het goed doet bij lage temperaturen en bijdraagt tot een hoog gehalte aan bloemige en fruitige esters. Geschikt voor de productie van aromatische witte wijnen zoals chardonnay, chenin blanc, sémillon, sauvignon blanc en riesling. AWRI R2 heeft een killer-factor. Vergistingsgraad Bij warmere temperaturen van 18-25 °C vertoont AWRI R2 een korte lag-fase en een sterke vergisting. Deze stam heeft een matige vergisting bij lagere temperaturen van 14-18 °C. Bij lagere temperaturen (tot 11° C) zijn hoogwaardige sappen/most vereist. Alcoholtolerantie AWRI R2 heeft een goede alcoholtolerantie die schommelt tussen 14-15% vol.