Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!

U bent van harte welkom in onze winkels voor uw brouwproducten, ingredienten en meer om uw hobby te kunnen uitbreiden. Voor kaasmaken en fruit inmaken bent u hier ook aan het juiste adres.

                                                                                                                                                                                                                            

Sinds kort verzenden wij van ons moutassortiment alle soorten per zak van 20 kg.

Bedrijven kunnen uiteraard voor palletzendingen 25 kg aan mouten ontvangen. neem gerust even contact op voor de voorwaarden.

 

Uitgelicht product.

Omega gisten weer volop op voorraad vanaf €12,50 per stuk.

Return to Previous Page

Tarwevlokken 1 kg

Excl. BTW: € 2,71 Incl. BTW: € 2,95
Product code: 26192

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

Tarwevlokken 1 kg.

Tarwevlokken worden gemaakt van ongemoute tarwe. Ze geven het bier een vollere smaak en het verbetert de schuimkraag. Wordt veelal gebruikt in witbieren, maar ook in Lambic en Grand Cru.

Om ongemoute tarwe te gebruiken moet het zetmeel eerst toegankelijk gemaakt worden voor de enzymen. De celwanden van de tarwe moeten eerst afgebroken worden om het zetmeel toegankelijk te maken.

Laat de vlokken, om tot een goede omzetting van het zetmeel te komen, eerst 30 minuten in wat water koken. Daarna laten afkoelen en aan de mout /maisch toevoegen en mee vermaischen.

Details

Tarwevlokken 1 kg. Tarwevlokken worden gemaakt van ongemoute tarwe. Ze geven het bier een vollere smaak en het verbetert de schuimkraag. Wordt veelal gebruikt in witbieren, maar ook in Lambic en Grand Cru. Om ongemoute tarwe te gebruiken moet het zetmeel eerst toegankelijk gemaakt worden voor de enzymen. De celwanden van de tarwe moeten eerst afgebroken worden om het zetmeel toegankelijk te maken. Laat de vlokken, om tot een goede omzetting van het zetmeel te komen, eerst 30 minuten in wat water koken. Daarna laten afkoelen en aan de mout /maisch toevoegen en mee vermaischen.