kieselsol Klaringsmiddel 100 ml

€ 4,50
Op voorraad
Artikelcode
211650
kieselsol Klaringsmiddel 100 ml De troebelstoffen in wijn bestaan uit ofwel negatief geladen deeltjes, ofwel uit positief geladen deeltjes. In druivenwijn zijn dat meestal positief geladen eiwitten. Negatief geladen deeltjes worden gebonden door onder andere bentoniet, tannines en kiezelzol. Positief geladen deeltjes door bijvoorbeeld eiwitten (zoals gelatine). De klaringsmiddelen zijn zelf ook positief of negatief geladen. Negatief geladen klarings middelen binden met positief geladen troebelstoffen; en omgekeerd. Na binding (soms zichtbaar door uitvlokken) volgt neerslaan in bezinksel, waarna kan worden afgeheveld of gefilterd. In rode wijn worden eiwitten tijdens en na de gisting gebonden door tannines en kan dus ook een overmaat aan tannines worden neergeslagen met eiwit. Voor klaren van rode wijn is daarom meestal niets nodig, of volstaat een eiwitbehandeling (kippeëiwit albumine, vislijm, of caseïne). Bij klaren van witte wijn komt meer kijken. Het gebruik van kiezelsol en gelatine na elkaar is een zeer effectief middel. Dosis: 2,5 - 5 ml per 10 liter
kieselsol Klaringsmiddel 100 ml



De troebelstoffen in wijn bestaan uit ofwel negatief geladen deeltjes, ofwel uit positief geladen deeltjes. In druivenwijn zijn dat meestal positief geladen eiwitten.
Negatief geladen deeltjes worden gebonden door onder andere bentoniet, tannines en kiezelzol. Positief geladen deeltjes door bijvoorbeeld eiwitten (zoals gelatine).

De klaringsmiddelen zijn zelf ook positief of negatief geladen. Negatief geladen klarings middelen binden met positief geladen troebelstoffen; en omgekeerd. Na binding (soms zichtbaar door uitvlokken) volgt neerslaan in bezinksel, waarna kan worden afgeheveld of gefilterd.

In rode wijn worden eiwitten tijdens en na de gisting gebonden door tannines en kan dus ook een overmaat aan tannines worden neergeslagen met eiwit. Voor klaren van rode wijn is daarom meestal niets nodig, of volstaat een eiwitbehandeling (kippeëiwit albumine, vislijm, of caseïne).
Bij klaren van witte wijn komt meer kijken. Het gebruik van kiezelsol en gelatine na elkaar is een zeer effectief middel.

Dosis: 2,5 - 5 ml per 10 liter
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan