Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!

U bent van harte welkom in onze winkels voor uw brouwproducten, ingredienten en meer om uw hobby te kunnen uitbreiden. Voor kaasmaken en fruit inmaken bent u hier ook aan het juiste adres.

                                                                                                                                                                                                                           

Sinds kort verzenden wij van ons moutassortiment alle soorten per zak van 20 kg.

Bedrijven kunnen uiteraard voor palletzendingen 25 kg aan mouten ontvangen. neem gerust even contact op voor de voorwaarden.

 

Return to Previous Page

Zoethout 100 gram

Excl. BTW: € 2,52 Incl. BTW: € 2,75
Product code: 24056

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

Zoethout (Glycyrrhiza glabra) is de gedroogde wortelstok van de zoethoutplant. De plant komt voor langs rivieren in warme landen, zoals Zuid-Europa en het Midden-Oosten. De wortelstok bevat glycyrrhizine (suiker), bitterstoffen en de stof, die zorgt voor de typische dropsmaak.

Zoethout, in de vorm van stokjes, zoethoutextract of poeder, wordt ook wel eens tijdens de bierbereiding toegevoegd, met name in kruidenbieren, tripels, abdijbieren en winterbieren. De hoeveelheden zijn vaak niet groot, omdat de smaak gauw gaat overheersen. Door een langere lagertijd wordt de smaak steeds zwakker.

Een dosering van 3 - 5 gram per 20 liter wort zorgt voor een aangename zoethout/dropsmaak.

Gebruik bierkruiden gedoseerd, ze hebben over het algemeen een overheersende smaak. Bierkruiden worden over het algemeen in het laatste deel van het kookproces van de wort toegevoegd.

Details

Zoethout (Glycyrrhiza glabra) is de gedroogde wortelstok van de zoethoutplant. De plant komt voor langs rivieren in warme landen, zoals Zuid-Europa en het Midden-Oosten. De wortelstok bevat glycyrrhizine (suiker), bitterstoffen en de stof, die zorgt voor de typische dropsmaak. Zoethout, in de vorm van stokjes, zoethoutextract of poeder, wordt ook wel eens tijdens de bierbereiding toegevoegd, met name in kruidenbieren, tripels, abdijbieren en winterbieren. De hoeveelheden zijn vaak niet groot, omdat de smaak gauw gaat overheersen. Door een langere lagertijd wordt de smaak steeds zwakker. Een dosering van 3 - 5 gram per 20 liter wort zorgt voor een aangename zoethout/dropsmaak. Gebruik bierkruiden gedoseerd, ze hebben over het algemeen een overheersende smaak. Bierkruiden worden over het algemeen in het laatste deel van het kookproces van de wort toegevoegd.