Vergisten

Uw bier vergisten

Vergisten speelt een ontzettend belangrijke rol bij het brouwen van uw eigen bier. Wij van Unibrew begrijpen dit maar al te goed. U kunt uw bier eenvoudig vergisten met alle artikelen in deze categorie, denk hierbij aan vergistingsflessen, watersloten en nog veel meer. Neem een kijkje in ons ruime aanbod bier vergisten!

Lees meer

Temperatuur is enorm belangrijk bij vergisten

Temperatuur is bij het vergisten enorm belangrijk. Laat uw zelf gebrouwen bier vergisten bij de temperatuur die opgegeven is bij de gist. Meestal tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het op temperatuur houden van het bier kan u doen, door het bier te laten vergisten in een kamer of kast. Een andere mogelijkheid is uw bier laten vergisten met onze temperatuurregeling.

Waterslot & Gist Periode

Tijdens de gisting zal er koolzuur ontstaan. Dit koolzuur moet weg kunnen en daarom moet in de deksel van het gistvat een waterslot zitten. Watersloten zijn er in de vorm van een S of twee over elkaar geschoven bekers. In het waterslot wordt dan wat water gedaan. Door deze watersloten kan het koolzuur uit het vat ontsnappen zonder dat er lucht en infecties van buiten in het vat kunnen komen. Want als uw bier aan veel zuurstof wordt blootgesteld, kan de smaak van het bier vervagen. De gistperiode is ook erg belangrijk bij het bierbrouwen. Als de gisting goed op gang komt, dan zal er na een aantal uur een laagje schuim op het bier staan. Na ongeveer 24 uur zal het bier flink gaan gisten, dit is de hoofdgisting. 

Bestel uw artikelen voor het gisten

Om het gisten een stuk makkelijker te maken hebben wij diverse artikelen om u te helpen zoals gistingsflessen. Hierin kunt uw bier eenvoudig vergisten. Niet alleen verkopen wij losse producten om uw eigen bier te brouwen, wij hebben ook diverse bierpakketten, zo bent u verzekerd van de juiste ingrediënten. Dit maakt het bier brouwen wat eenvoudiger! Eenvoudig uw bier gist artikelen bestellen doet u bij ons!

Producten 1-36 van 300

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina