Maïschen en koken

Maïschen en koken

Een belangrijke stap in het brouwproces van bier is het maïschen en koken van het bier. Deze stap komt na het mouten en schroten van het bier. Maïschen is een best wel ingewikkeld proces en daarom is het goed om hier de juiste gereedschappen bij te gebruiken. Bij Unibrew hebben we een breed assortiment aan gereedschappen die nodig zijn bij het Maïschen van bier. Bekijk ons assortiment voor de verschillende opties met gereedschappen die wij bieden voor het Maïschen van bier. 

Lees meer

Hoe werkt maïschen?

Als het mout geschroot is, is het tijd om te gaan maïschen. Eerst maakt u een beslag met mout en water die u op verschillende temperaturen gaat verwarmen. Dit is best wel ingewikkeld en daarom zijn er ook apparaten die dit automatisch voor u doen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van maisschema’s om bij te houden hoe lang de geschrote mout op een bepaalde temperatuur verwarmd moet worden. Door het maïschen wordt de mout omgezet naar vergistbare en niet vergistbare suikers. Deze vergistbare suikers zijn nodig voor de gist, zodat deze omgezet kan worden in alcohol. 

En daarna…

Na het maïschen blijft u dus over met vergistbare en niet vergistbare suikers. Deze gaat u vervolgens klaren, filteren en spoelen tot wort. De mout en vloeistof scheidt u dan als het ware van elkaar. Wort is de basis van het bier en deze moet gekookt worden. Tijdens deze fase wordt ook de hop toegevoegd. Daarna is het belangrijk om de wort te koelen naar de temperatuur waarop u wilt gaan gisten. Na het vergisten is het bier klaar en kan het gebotteld worden. 

Maïschen en koken bij Unibrew

Wilt u gereedschappen om uw bierbrouwsel mee te maïschen en koken? Bij Unibrew ben u aan het juiste adres, want wij hebben alles als het gaat om het brouwen van bier en nog veel meer. Heeft u nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact op met onze experts van de klantenservice!

Producten 1-36 van 68

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina