Zuren en overige toevoegingen

Zuren en overige toevoegingen

Bent u van plan uw eigen wijn te gaan brouwen? Dan zijn zuren voor brouwen een onmisbaar element in de wijn. Zuren klinkt misschien niet als een feestje in de mond, maar het geeft de wijn pit en een frisse smaak. Bovendien versterkt het de aroma’s en zorgt het ervoor dat de wijn langer houdbaar is. Daarom is het toevoegen van zuren en overige toevoegingen een essentiële stap in het maken van wijn. 

Lees meer

Waar komen de zuren in wijn vandaan?

De zuren in wijn komen vaak gewoon uit de druif waarvan deze gebrouwen wordt. In de ene druif zit meer zuur dan de andere druif en daarom kan het dat wijnen uit diverse regio’s, klimaten en landen anders smaken. In een koel klimaat kan een druif bijvoorbeeld beter zuur behouden dan in warme klimaten. Vaak worden druiven vroeger geoogst, zodat ze genoeg zuren bevatten. Mocht dit niet zo zijn, zal de wijnmaker een zuur toevoegen zoals u die kunt vinden in ons assortiment. 

Soorten zuren 

In ons assortiment vindt u verschillende soorten zuren voor brouwen en overige toevoegingen om uw wijn mee op smaak te brengen. De meest voorkomende zuren zijn wijnsteen-, appel- en melkzuur. Elk zuur heeft weer zijn eigen smaak en sommige proeft u meer dan anderen. Bekijk het assortiment om te bepalen welk zuur of zuren het beste passen bij de wijn die jij wilt ontwikkelen!

Zuren voor brouwen kopen online

Heeft u zuren het brouwen van wijn of andere toevoegingen nodig? Dan bent u bij Unibrew aan het juiste adres. Hier bieden wij alles om van A tot Z uw ideale wijn te maken. Denk bijvoorbeeld aan gisten en voeding en zelfs complete wijnpakketten. Heeft u nog vragen, opmerking of advies nodig van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen of mailen naar een van onze vestigingen!iertje. Neem gerust een kijkje op onze website om meer te ontdekken over de verschillende bierpompen en vind de pomp die het beste bij jouw wensen past. Ook is het belangrijk om je apparaten schoon te houden met deze reinigingsproducten blijft het apparatuur ook langer mee gaan. Proost!

Producten 1-36 van 80

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina