Mout

Online mout kopen

Mout is de ziel van het bier, dit wordt vaker gezegd door brouwerijen en wij kunnen dit heel goed begrijpen. Maar waarom mout zo ontzettend belangrijk is voor uw biertje gaan wij uitleggen. Om bier te brouwen of bijvoorbeeld jenever of whisky heeft u mout nodig. Uiteraard wordt er ook onderscheid gemaakt in verschillende soorten mout. Neem een kijkje in ons ruime aanbod mout!

Lees meer

Over mout

Mout is ontkiemd en daarna gedroogd graan. Het is een grondstof voor met name bier, jenever, whisky en voor sommige voedingsmiddelen. Het meest gebruikte graan voor het maken van mout is gerst en dan in het bijzonder brouwgerst dat een laag eiwitgehalte heeft. Gerst wordt verkozen omdat jet een uitstekende samenstelling aan enzymen heeft.

Mout in bier

Het productieproces van mout is mouten en vindt plaats in een mouterij. Hierin worden graankorrels ontkiemd en vervolgens gedroogd. Bij het ontkiemen van het graan ontstaan er enzymen die het zetmeel uit het graan gedeeltelijk omzetten in vergistbare suikers. Als de gewenste verhouding tussen enzymen en zetmeel is bereikt, dan wordt het ontkiemingsproces gestopt en het zo ontstante ‘groenmout’ gedroogd (eesten). 

Verschillende soorten mout

Zoals al eerder aangeven hebben wij diverse soorten mout. Deze verschillen zijn afhankelijk van de droogmethode. Hoe langer de verhitting en hoe hoger de temperatuur, hoe donkerder het mout (en het bier) zal worden. Dus als u graag een donker biertje wilt brouwen dan heeft u mout nodig die lang verhit is op een hoge temperatuur.

Bestel uw mout online

Mout is dus ontzettend belangrijk en bepaalt dus hoe donker een biertje uiteindelijk zal worden. Als u uw eigen bier wil brouwen dan komt u met mout uiteraard niet ver. U heeft meerdere ingrediënten nodig zoals biergist en hop en andere ingrediënten. Wij van Unibrew verkopen ook hele bier brouwpakketten, zo bent u verzekerd van de juiste ingrediënten. Eenvoudig uw mout bestellen doet u bij ons!

Producten 1-36 van 177

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina