Hop en overige ingrediënten

Online Hop bestellen

Hop speelt een belangrijke rol in bier. Aanvankelijk werd hop aan bier toegevoegd als conserveermiddel, maar tegenwoordig wordt het toegevoegd voor de bittere smaak en de aroma’s. Zeker is hop onmisbaar in Engelse bittere bieren en de meeste Belgische speciaalbieren. Wij bieden meerdere speciaalbier pakketten aan en het is dus ook belangrijk hop aanwezig is in het bier. Vandaar dat wij meerdere soorten hop hebben. Neem een kijkje in ons ruime aanbod hop!

Lees meer

Over Hop

De lupulinekorreltjes uit de vruchtkegels van de vrouwelijke plant hop worden vanwege de alfazuren en de etherische oliën gebruikt als grondstof voor bier. Zoals eerder verteld is, werd hop voorheen gebruikt als conserveermiddel. Maar tegenwoordig wordt gebruikt voor aroma’s en de bittere smaak in bier. Een biertype waarbij speciaal veel hop wordt gebruikt zijn de IPA’s. 

Diversiteit aan hop

Wij onderscheiden hop in twee categorieën: bloemen en korrels. Deze kunnen uit verschillende landen zoals Nederland, Duitsland en Nieuw-Zeeland. De hop is te verdelen in drie klassen: aromahop, bitterhop en universele hop. Bitterhop heeft een hoger alfazuurpercenatge en zijn ontwikkeld om de bittere smaak in bier naar boven te brengen. Aromahoppen zijn er juist voor de smaak en aroma eigenschappen. De universele hop heeft beide kenmerken en is dus handiger als u maar één hopsoort wilt toepassen.

Bestel uw hop

Zoals u kunt lezen zijn er verschillende soorten hop en het is dus handig dat u weet welke hopsoorten er zijn. Kiest u voor een aroma rijk biertje, dan heeft u de aromahop nodig. Een tip, doe wat hop in een theeglas en giet er water bij, zo ontdekt u de smaak van de hop en weet u of de hop de geschikt is voor het brouwen van uw favoriete biertje. Ga lekker aan de slag met bijvoorbeeld Duitse Hop, Franse Hop of Nederlandse Hop. Uw Hop bestelt u eenvoudig bij ons online!

Producten 1-36 van 258

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina