Materiaal
Materiaal voor Wijnmaken
Ben je geïnteresseerd in het maken van je eigen wijn maar klinkt dat te uitdagend? Dat hoeft het zeker niet te zijn. Zeker niet als je weet welk materiaal je nodig hebt – en waar je dat materiaal makkelijk en voor een eerlijke prijs kunt krijgen. Bij Unibrew hebben we het zware werk al gedaan.
Meetinstrumenten en Laboratoriummateriaal
Meetinstrumenten en laboratoriummateriaal zijn cruciaal bij het maken van goede wijn. Je wilt namelijk weten hoeveel alcohol je kunt verkrijgen uit grammen suikers per liter, maar ook wat het alcoholpercentage van je wijn is. Voor het eerste heb je een hydrometer nodig; voor het tweede een vinometer.
Naast hydrometers en vinometers hebben wij ook andere meetinstrumenten, zoals maatglazen, digitale weeglepels, PH papier, petrischalen en veel meer.
Materiaal voor Ontsappen en Hevelen
Ontsappen is een cruciaal proces bij het maken van wijn. Ontsappen is simpel gezegd het proces waarbij je sap maakt van fruit, of meer specifiek: druiven. Het ontsappen gebeurt met een sappan, ook wel bekend als stoomextractor en ontsapper. Een stoomextractor verhit de verse druiven middels stoom; hierdoor komt er sap vrij. Je kunt de sap dan opvangen in bijvoorbeeld weckflessen. Naast stoomextractors hebben wij ook ander materiaal, zoals fruitpersen en fruitmolens, perszakken, druivenkneuzers, appelvreters en meer. Onze kwalitatieve hevelslangen maken het hevelen van wijn eenvoudig. Na het hevelen kun je de wijn bottelen; maak het af met een mooi etiket.
Wat heb je nog meer nodig voor het maken van wijn?
Je kunt het maken van wijn zo eenvoudig of geavanceerd maken als dat je zelf wilt. De belangrijkste benodigdheden voor het maken van wijn zijn hierboven al besproken, maar wat heb je eventueel nog meer nodig? Denk bijvoorbeeld aan elektro pompen en filters, maar ook reinigingsapparatuur en reinigingsmiddelen. Schoon te werk gaan is erg belangrijk bij het maken van wijn, je werkt immers met voedsel!