Mouterij Castle Malting

Mouterij Castle Malting®

Het is niet mogelijk om bier te brouwen zonder mout. Mout is daarmee essentieel voor het brouwen van bier. Mout is het eindresultaat van een moutproces. In dit proces wordt een graansoort omgezet in een mout, dit proces wordt dan ook wel mouten genoemd. De meest gebruikte graansoort die gebruikt wordt voor mouten is gerst. Mouten gebeurt in een mouterij en de mouterij waar deze mout gemout is, is Mouterij Castle Malting®. Mouterij Castle Malting® is de oudste mouterij van België. Mouterij Castle Malting® is in 1868 begonnen in de buurt van het schitterende kasteel van Beloeil. Dit is tevens het kasteel waar Mouterij Castle Malting® zijn naam aan dankt. Met al meer dan 150 jaar ervaring op het gebied van mouten is Mouterij Castle Malting® een echte expert op het gebied van mouten. Door hun hoge kwaliteit en gunstige ligging levert Mouterij Castle Malting® al jaren mout aan 147 verschillende landen. Dat is ook waarom Mouterij Castle Malting® voor kwaliteit staat.

Lees meer

Het brouwproces van Mouterij Castle Malting®

Mouterij Castle Malting® selecteert de best geschikte gerstsoort voor ieder type mout. Ook kopen wij onze basismaterialen in bij de beste gerst producerende regio’s van Europa. Dit samen met het traditionele 9-daagse moutproces van Mouterij Castle Malting®, het gebruik van de beste ingredienten en 100% traceerbaarheid van de gerstvelden tot het pallet zorgt voor de beste kwaliteit mout van België. Op deze manier staat Mouterij Castle Malting® al meer dan 150 jaar gelijk aan kwaliteit mout.

Smaakvol Brouwen

De mout van Mouterij Castle Malting® zal zorgen voor een erg lekkere en karakteristieke biersmaak. Dat komt door de combinatie van de beste gerst en het traditionele 9-daags moutproces waar Mouterij Castle Malting® bekend om staat. Probeer bijvoorbeeld bier te brouwen met Chateau Pils 2 RP EBC 3 - 3.5, de Chateau Emmer 2 - 5 EBC, de Chateau Buckwheat/ boekweit 4-15 EBC of een van onze andere Mouterij Castle Malting® mouten. Bestel ze allemaal bij Unibrew.

32 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina