Speciaal mouten

Speciaal mouten

Voor het creëren van speciaalbieren is het belangrijk dat je gebruik maakt van speciaal mouten. Voor het brouwen van bier is mout een essentieel ingrediënt. Mout is ook zeer bepalend voor de smaak van het bier, dat is ook de reden dat speciaal mouten nodig zijn het voor het brouwen van speciaal bier. Met speciaal mouten breng je de karakteristieke smaak van een speciaal bier naar boven tijdens het brouwen. Speciaal mouten brengen een bepaalde smaak in het bier naar boven die kenmerkend is voor een speciaal bier. Dat is ook de reden waarom een speciaal bier anders smaakt dan een regulier biertje. Met speciale mouten kun je ook smaken zoals whiskey, karamel of zelfs chocola naar boven brengen in bier. Dit kan dan wel enkel met speciaal mouten die bedoeld zijn om deze smaken naar boven te brengen. Zet zo dus een extra speciaal biertje met de speciaal mouten van Unibrew.

Lees meer

Wat maakt speciaal mouten anders?

Speciaal mouten kunnen afwijken van andere mouten omdat ze een andere bereidingswijze gehad hebben of omdat ze een andere toevoeging hebben gekregen tijdens het mouten. Op die manier kunnen speciaal mouten een andere smaak in het bier naar boven brengen ten opzichte van normale mouten. Dat is ook de reden dat speciaal bieren soms een compleet andere smaak hebben dan bieren die zonder speciaal mouten gebrouwen zijn. Probeer het verschil zelf en brouw heerlijke speciaalbieren met de speciaal mouten van Unibrew.

Bestel uw speciaal mouten bij Unibrew

Bij Unibrew hebben wij een ruim assortiment aan speciaal mouten voor u, zo kunt u alle speciaal bieren brouwen waar u maar aan kunt denken. Probeer bijvoorbeeld onze Weyermann® chocolade roggemout 500-800 EBC 20 kg, of misschien onze Chateau Whiskymout 3 EBC Peated 5 ppm 20 kilo, onze Dingemans Karrewheat karamel tarwe 77 EBC 20 kg en nog veel meer. Unibrew heeft alle speciaal mouten waar u aan kunt denken. Dus bestel al uw speciaal mouten bij Unibrew.

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina