Meetinstrumenten

Bier meetinstrumenten

Het brouwen van bier kan een ingewikkeld proces zijn met veel stappen en ingrediënten die zorgvuldig moeten worden gemeten en toegevoegd. Hiervoor zijn geschikte meetinstrumenten een handige tool om uw biertje tot een succes te maken. In het assortiment meetinstrumenten voor bier brouwen bij Unibrew hebben we diverse producten die het bierbrouwproces zo efficiënt mogelijk kunnen laten verlopen. Bestel uw bier meetinstrumenten online bij Unibrew!

Lees meer

Hoe wordt bier gemaakt?

Voor het maken van bier doorloopt men diverse stappen. Het begint met gerst die ontkiemt wordt en vervolgens gedroogd zodat er mout ontstaat. Daarna is het tijd om het mout te schroten. Na het schroten van de mout is de volgende stap maïschen. Na het maïschen blijven vergistbare en niet-vergistbare suikers over. Daarna worden ze geklaard, gefilterd en gespoeld tot wort. Hierbij scheiden de mout en de vloeistof zich als het ware van elkaar. Wort is de basis van bier en moet gekookt worden. In dit stadium wordt ook hop toegevoegd. Daarna is het belangrijk om het wort af te koelen tot de temperatuur waarop het vergisten plaats zal vinden. Na het vergisten is het bier klaar en kan het gebotteld worden.

Meetinstrumenten voor bier brouwen

Bij Unibrew hebben we een breed assortiment aan meetinstrumenten voor bierbrouwen. Zo kunt u bijvoorbeeld het alcoholpercentage van het bier meten. Dit alcohol meten doet u met een alcohol refractometer. Ook hebben we meetinstrumenten voor het meten van andere stoffen in bier zoals een bierwortmeter of een PH waarde meter. Daarnaast vindt u nog meetinstrumenten als erlenmeyers, maatglazen, trechters, maatbekers en nog veel meer in ons assortiment. 

Bier meetinstrumenten bestellen bij Unibrew

Heeft u meetinstrumenten voor bier brouwen nodig? Bij Unibrew hebben we alles voor iedere fase van het bierbrouwen, zoals het maïschen, vergisten en bottelen van bier. Heeft u nog vragen, opmerkingen en/of advies nodig? Neem dan contact op met onze experts van de klantenservice. Zij helpen u graag verder!

Producten 1-36 van 105

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina