Gisten en voeding

Gisten en voeding

Gisten is belangrijk in het proces van het maken van diverse producten zoals bier, brood en ook wijn. Gisten zijn eencellige schimmels die ervoor zorgen dat suikers omgezet worden in koolzuurgas en alcohol. Ook zorgt het voor de geur van het product. In het assortiment vindt je diverse Gisten en voeding voor brouwen van wijn, oftewel wijngisten. Deze zijn geschikt voor verschillende soorten wijn Bekijk het assortiment en vindt de gist of gistvoeding die u nodig heeft voor de wijn die u wilt maken. 

Lees meer

Wat is een gist?

Een gist is een micro-organisme die onder schimmels valt. Dit is een natuurlijk product vooral terug te vinden in planten en fruit. In de wijn zorgt het er dus voor dat suikers worden omgezet in alcohol en koolzuurgas. Bovendien bepaalt het ook de geur van de wijn. Het gisten is daarom erg belangrijk bij het maken van wijn en zorgt grotendeels voor de smaak. 

Hoe werkt het gistproces?

Zoals al eerder benoemd worden bij het gisten suikers omgezet naar alcohol en koolzuurgas. Maar hoe gebeurt dit eigenlijk. Tijdens het vergisten van wijn wordt de gist verwarmd. Dit wordt meestal gedaan in vergistingstanks die zorgen voor temperatuur gecontroleerde fermentatie van de wijn. Deze fermentatietanks kunnen gemaakt zijn van diverse materialen, zoals eikenhout, beton, steen, glas, klei, synthetische stoffen of roestvrij staal. Ook deze oppervlakken hebben weer invloed om de smaak van de wijn. 

Gisten en voeding kopen bij Unibrew

Op zoek naar de geschikte gist en/of gistvoeding voor het maken van wijn? Bij Unibrew hebben we alle ingrediënten en tools in huis om uw wijn tot een succes te maken. Denk bijvoorbeeld aan zuren en andere toevoegingen, het bottelen van wijn en zelfs complete wijnpakketten om wijn mee te maken. Heeft u nog vragen over het maken van wijn of advies nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice waar onze experts u graag te woord staan!

Producten 1-36 van 139

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina