Brouwen

Bier brouwen met brouw apparatuur

Na alle ingrediënten in huis te hebben gehaald is het tijd om te gaan brouwen en de ingrediënten samen te brengen. Bier brouwen is letterlijk het bereiden van uw bier uit een graansoort. Als brouwer mengt u de mout met warm water zodat er een mengsel ontstaat, de enzymen in de mout worden actief en breken de zetmeel af tot suikers. De suikers lossen uiteindelijk op in het water en u kan de vloeistoffe filteren. Het bierbrouwproces is al eeuwen oud en bier is dan ook de oudst bekende alcoholische drank in de wereld. Neem snel een kijk in de webshop om zelf aan de slag te gaan met het brouwen van uw eigen bier met de juiste bier brouw apparatuur!

Lees meer

Hoe maken we bier?

Er zijn vijf grote stappen in het brouwproces van bier. De eerste stap is de mout deze bepaalt de smaak van het het bier, de mout wordt gemaald en gemengd met warm water, vervolgens wordt dit aan de kook gebracht, daarna gaat het gisten en rijpen. Nadat het bier is gerijpt, na soms enkele dagen wachten waar sommige enkele weken moeten wachten is het klaar om te drinken en te schenken. Brouwen is een proces waar geduld bij komt kijken maar dit leidt naar een fantastisch resultaat: uw eigen gebrouwde bier! Wil u als beginner binnenkort beginnen met het brouwen van bier maar weet u niet wat u allemaal in huis moet halen? Dan zijn wij er voor u! Ga aan de slag met een van de startpakketten bierbrouwen die we bieden en haal uw bier brouw apparatuur in huis.

Brouwen met inspiratie

Wil u zich meer in lezen in de mogelijkheden van het brouwen of bent u benieuwd naar de verschillende recepten of manieren van brouwen? Unibrew biedt u een ruim assortiment van boeken met het thema bierbrouwen. De verschillende boeken gaan over het brouwen van uw eigen bier, het proces achter het brouwen van uw eigen bier en de ingrediënten van het bier. Al met al bieden we u alle handvatten om te beginnen met brouwen. Steek de handen uit de mouwen en begin met brouwen!

Producten 1-36 van 531

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina