Brew Bag 35 liter
Brew Bag 35 liter
Opmerking: deze brouwzak is speciaal ontwikkeld voor alle Kochstar brouwketels.
The Brew Bag is een brouwzak; een handige, geweven filter om op een voordelige manier volgens de ‘Brew in a Bag-methode’ thuis te beginnen met graanbrouwen. Wat deze methode uniek maakt, is dat je met 1 ketel in plaats van met 2 ketels en een filterbodem brouwt. Dit bespaart je tijd, ruimte en geld.
Met deze brouwzak en een enkele brouwketel heb je alle apparatuur in huis om een bier uit mout te brouwen.
Brew Bag 35 liter
Opmerking: deze brouwzak is speciaal ontwikkeld voor alle Kochstar brouwketels.
The Brew Bag is een brouwzak; een handige, geweven filter om op een voordelige manier volgens de ‘Brew in a Bag-methode’ thuis te beginnen met graanbrouwen. Wat deze methode uniek maakt, is dat je met 1 ketel in plaats van met 2 ketels en een filterbodem brouwt. Dit bespaart je tijd, ruimte en geld.
Met deze brouwzak en een enkele brouwketel heb je alle apparatuur in huis om een bier uit mout te brouwen.
makkelijk te reinigen: met de hand wassen met warm water en afwasmiddel. Driemaal spoelen met schoon water en ophangen om te laten drogen; af en toe wassen.
sterke, herbruikbare brouwzak die je keer op keer kunt gebruiken (geen wegwerpzak)
de brouwzak is voorzien van sterke riemen uit polypropyleen, waardoor je de zak gemakkelijk met een haak of katrol uit de brouwketel kunt tillen
kan worden gebruikt als hopzak
de naden bevinden zich aan de buitenkant van de brouwzak, waardoor er geen deeltjes in de zak achterblijven
100% polyester
afmetingen: diameter x hoogte = 36 x 43 cm
beschikbaar in 4 versies: passend voor onze brouwketels van 25, 27, 35, 50 liter
Let op: van zodra de met mout gevulde Brew Bag de bodem van de brouwketel raakt, mag je de temperatuur niet meer verhogen door directe verwarming. Hierdoor kan de Brew Bag aanbranden of smelten.
Bijkomende tips:
Door het mout fijner te schroten, vergroot je het contactoppervlak en versnel je de enzymatische werking, waardoor je het rendement van de Brew Bag maximaliseert.
Spoelen (spargen) is niet meer nodig als je brouwt volgens de ‘Brew in a Bag-methode’.
Gebruiksaanwijzing voor de Brew Bag
De Brew Bag is een gebruiksvriendelijke, voordelige doekfilter
voor thuisbrouwers die willen graanbrouwen volgens de ‘Brew in
a Bag’-methode (BIAB). De Brew Bag is ontworpen voor gebruik
bij een eenstapsmaisch met volledig volume op ongeveer 67°C.
Doorgaans verloopt een brouwsessie als volgt:
Stap 1: Beslagwater en warmte toevoegen
Gebruik 15 liter water voor elke 10 liter wort die je in het gistingsvat
wilt verkrijgen. Verwarm het water tot 70°C.
Stap 2: De Brew Bag in de ketel plaatsen
Schakel de warmtebron uit en isoleer de ketel om te voorkomen
dat de warmte verloren gaat. Plaats de Brew Bag in de brouwketel
en zorg ervoor dat hij niet in de ketel glijdt.
Stap 3: De mout toevoegen
Doe de geschrote mout in de Brew Bag. Roer goed om.
De temperatuur van de maisch hoort nu 67°C te bedragen.
Stap 4: Maischen
Doe het deksel op de brouwketel en wacht 30 minuten.
Roer vervolgens om en wacht nog eens 30 minuten.
Stap 5: De Brew Bag uit de ketel tillen en laten uitlekken
Til de zak voorzichtig uit de brouwketel. Knijp het wort uit het
graan.
Stap 6: Koken
Neem de isolatie weg en schakel de warmtebron in. Ga verder
met je hopschema en de rest van je recept.
Reinigen
Was de Brew Bag met de hand met warm water en afwasmiddel.
Spoel drie keer na met schoon water en hang hem vervolgens te
makkelijk te reinigen: met de hand wassen met warm water en afwasmiddel. Driemaal spoelen met schoon water en ophangen om te laten drogen; af en toe wassen.
sterke, herbruikbare brouwzak die je keer op keer kunt gebruiken (geen wegwerpzak)
de brouwzak is voorzien van sterke riemen uit polypropyleen, waardoor je de zak gemakkelijk met een haak of katrol uit de brouwketel kunt tillen
kan worden gebruikt als hopzak
de naden bevinden zich aan de buitenkant van de brouwzak, waardoor er geen deeltjes in de zak achterblijven
100% polyester
afmetingen: diameter x hoogte = 36 x 43 cm
beschikbaar in 4 versies: passend voor onze brouwketels van 25, 27, 35, 50 liter
Let op: van zodra de met mout gevulde Brew Bag de bodem van de brouwketel raakt, mag je de temperatuur niet meer verhogen door directe verwarming. Hierdoor kan de Brew Bag aanbranden of smelten.
Bijkomende tips:
Door het mout fijner te schroten, vergroot je het contactoppervlak en versnel je de enzymatische werking, waardoor je het rendement van de Brew Bag maximaliseert.
Spoelen (spargen) is niet meer nodig als je brouwt volgens de ‘Brew in a Bag-methode’.
Gebruiksaanwijzing voor de Brew Bag
De Brew Bag is een gebruiksvriendelijke, voordelige doekfilter
voor thuisbrouwers die willen graanbrouwen volgens de ‘Brew in
a Bag’-methode (BIAB). De Brew Bag is ontworpen voor gebruik
bij een eenstapsmaisch met volledig volume op ongeveer 67°C.
Doorgaans verloopt een brouwsessie als volgt:
Stap 1: Beslagwater en warmte toevoegen
Gebruik 15 liter water voor elke 10 liter wort die je in het gistingsvat
wilt verkrijgen. Verwarm het water tot 70°C.
Stap 2: De Brew Bag in de ketel plaatsen
Schakel de warmtebron uit en isoleer de ketel om te voorkomen
dat de warmte verloren gaat. Plaats de Brew Bag in de brouwketel
en zorg ervoor dat hij niet in de ketel glijdt.
Stap 3: De mout toevoegen
Doe de geschrote mout in de Brew Bag. Roer goed om.
De temperatuur van de maisch hoort nu 67°C te bedragen.
Stap 4: Maischen
Doe het deksel op de brouwketel en wacht 30 minuten.
Roer vervolgens om en wacht nog eens 30 minuten.
Stap 5: De Brew Bag uit de ketel tillen en laten uitlekken
Til de zak voorzichtig uit de brouwketel. Knijp het wort uit het
graan.
Stap 6: Koken
Neem de isolatie weg en schakel de warmtebron in. Ga verder
met je hopschema en de rest van je recept.
Reinigen
Was de Brew Bag met de hand met warm water en afwasmiddel.
Spoel drie keer na met schoon water en hang hem vervolgens te