Biergist

Online biergist kopen

Bij het brouwen van uw eigen bier kan biergist niet ontbreken. Bij Unibrew wordt het selecteren van uw biergist heel eenvoudig gemaakt. U kunt de juiste gist op basis van het biertype, de type gisting of de vorm van de gist kiezen, dit kunt u eenvoudig filteren in de zijbalk. U heeft de keuze uit meer dan 125+ biergisten. Neem een kijkje in ons ruime aanbod biergist!

 

Lees Meer

Over biergist

Biergist, ook wel bakkersgist, brouwersgist of wijngist genoemd, is een gist dat onder andere gebruikt wordt voor het fermenteren van koolhydraten, zoals bij bierbereiding of het laten rijzen van brood. Biergist is zowel vloeibaar als in korrels verkrijgbaar. Biergist bevat veel eiwit met een zeer gunstig aminozurenpatroon. De gisten die bij bierbrouwen worden gebruikt, vallen veelal in de categorieën bovengistende gisten. Bovengistend wordt zo genoemd, omdat tijdens de vergisting de gisten naar de oppervlakte komen een dikke gistkop vormen. Gisten hebben veel invloed op de smaak en het aroma van de gebrouwen bieren. Natuurlijk zijn biergisten daar niet alleen verantwoordelijk voor, smaak en aroma van bier is namelijk erg complex. Naast biergisten spelen mout, hop, water en andere vergistingomstandigheden een grote rol.

 

Voordelen van gist

Zoals eerder gezegd zijn er meerdere soorten gist: vloeibare gisten en droge of korrelgisten. Beide hebben voordelen. Droge of korrelgisten, zijn steriel verpakt, zit bomvol met voedingsstoffen, goedkoper dan vloeibare gisten, lange houdbaarheidsdatum. Met vloeibare gisten heeft u meer keuze, de gist is puurder en zuiverder dan droge gist. Zo hebben beide gisten hun voordelen!

 

Bestel uw biergist

Biergist is essentieel bij het brouwen van uw favoriete biertje. Niet alleen biergist is belangrijk, maar ook alle andere ingrediënten zoals hop. Als u een ingrediënt mist, dan kan het goed zijn dat uw biertje anders smaakt. Wij verkopen ook gehele bierbrouw pakketten, zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw ingrediënten mist of dergelijken. Eenvoudig uw biergist online bestellen doet u bij ons!

Producten 1-36 van 3263

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina