Fermentis Safoeno™ FV 19 voor fruitige en fluweelachtige rode wijnen 500 gram

€ 27,50
Op voorraad
Artikelcode
185812
Safoeno™ FV 19 voor fruitige en fluweelachtige rode wijnen. SafOEno™ FV 19 heeft het vermogen om de plantaardige tonen van bepaalde wijnen te maskeren en tegelijkertijd de sensaties van fruitigheid en zachtheid te verbeteren. Dosering: Rode wijnen 20 g/hl (1,67 lb/1.000 gal) Ingrediënten: Gist (Saccharomyces cerevisiae*), Emulgator: Sorbitaanmonostearaat

Fermentis Safoeno™ FV 19 voor fruitige en fluweelachtige rode wijnen.

Voor fruitige en soepele rode wijnen:
SafOEno™ FV 19 heeft het vermogen om de plantaardige tonen van bepaalde wijnen te maskeren en tegelijkertijd de sensaties van fruitigheid en zachtheid te verbeteren. Door zoetheid en rondheid aan wijnen te geven, verbetert SafOEno™ FV 19 de kwaliteitsperceptie van de tannines aanzienlijk, terwijl de wrangheid ervan wordt verminderd.

SafOEno™ FV 19 produceert ook een aanzienlijke hoeveelheid fruitige fermentatieve aroma's, variërend van rood fruit (granaatappel, kers) tot zwart fruit (zwarte bes) en is de ideale keuze voor de productie van fruitige en fluweelzachte rode wijnen die zijn gemaakt voor een snelle introductie op de markt .

SafOEno™ FV 19 is een geweldig hulpmiddel voor de vinificatie van elegante en soepele wijnen van druivensoorten als Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache, Tempranillo, Nero d'Avola en Nebbiolo

Metabolische kenmerken:

Hoge implantatiesterkte
Killerfactor: Neutraal
Zeer laag verbruik van appelzuur
Productie van gemiddelde vluchtige zuren
Lage H2S- en SO2-productie

Fermentatiemogelijkheden:

Korte tot middellange vertragingsfase
Middelmatige en regelmatige fermentatiekinetiek
Maximale ethanoltolerantie: tot 16% v/v
Aanbevolen temperatuurbereik: 17-28 °C (62,6-82,4 °F)
Gemiddelde stikstofbehoefte: verhouding YAN (mg/L) / Beginsuikers (g/L) ≥ 0,8 – 0,9

Garantie

Het product moet droog worden opgeslagen/getransporteerd en beschermd tegen direct zonlicht. Gedurende minder dan 6 maanden kan het product worden opgeslagen/vervoerd bij een omgevingstemperatuur lager dan 25°C (77°F) zonder de prestaties te beïnvloeden. Pieken tot 40°C (104°F) zijn gedurende een beperkte periode (minder dan 5 dagen) toegestaan. Fermentis adviseert een langdurige opslag bij een gecontroleerde temperatuur (lager dan 15°C/59°F), zodra het product op de eindbestemming aankomt. Fermentis garandeert dat het product voldoet aan de OIV-specificaties tot de houdbaarheidsdatum onder de bovengenoemde bewaaromstandigheden. Het product is ook geautoriseerd volgens TTB.

Elke Fermentis-gist wordt ontwikkeld volgens een specifiek productieschema en profiteert van de knowhow van de Lesaffre-groep, wereldleider in de productie van gist. Dit garandeert de hoogste microbiologische zuiverheid en maximale fermentatieactiviteit.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan