Waterslot DUPLEX 2, vr vaten 500-1000 Liter

€ 34,95
Op voorraad
Artikelcode
121070
Waterslot DUPLEX 2, vr vaten 500-1000 Liter Cilindrisch model van uitstekende kwaliteit. Makkelijk te reinigen. Aanbevolen bij grotere vaten. Voor vaten 500-1000 l Afmetingen (Ø x H): 14 cm x 24 cm Geschikt voor een opening van 23 mm Hoe werkt een waterslot? Door het waterslot te vullen met een beetje water, werkt deze als een sifon; het water sluit de wijn of het bier van de buitenlucht af. Daardoor kunnen er geen bacteriën binnendringen. Wel zal het koolzuurgas dat tijdens de gisting wordt gevormd, door de overdruk via het waterslot ontsnappen. De slangmodel waterslotjes zijn het voordeligst, maar deze laten zich moeilijker reinigen dan de cilindrische modellen. Bij een inhoud vanaf 50 liter is het gebruik van cilindrische watersloten essentieel om de grotere stroom koolzuurgas te kunnen verwerken. Het water in het waterslot kan verdampen, regelmatig controleren en bijvullen is nodig. Eventueel vul je het waterslot met een ontsmettende oplossing.
Waterslot DUPLEX 2, vr vaten 500-1000 Liter

Cilindrisch model van uitstekende kwaliteit. Makkelijk te reinigen. Aanbevolen bij grotere vaten.

Voor vaten 500-1000 l
Afmetingen (Ø x H): 14 cm x 24 cm
Geschikt voor een opening van 23 mm
Hoe werkt een waterslot?
Door het waterslot te vullen met een beetje water, werkt deze als een sifon; het water sluit de wijn of het bier van de buitenlucht af. Daardoor kunnen er geen bacteriën binnendringen. Wel zal het koolzuurgas dat tijdens de gisting wordt gevormd, door de overdruk via het waterslot ontsnappen.

De slangmodel waterslotjes zijn het voordeligst, maar deze laten zich moeilijker reinigen dan de cilindrische modellen. Bij een inhoud vanaf 50 liter is het gebruik van cilindrische watersloten essentieel om de grotere stroom koolzuurgas te kunnen verwerken. Het water in het waterslot kan verdampen, regelmatig controleren en bijvullen is nodig. Eventueel vul je het waterslot met een ontsmettende oplossing.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan