wyeast 5335 Lactobacillus buchneri
Profiel: Deze cultuur produceert een matige zuurgraad en wordt vaak aangetroffen in vele soorten bieren, waaronder geuze, lambiek, zure bruine bieren en Berliner Weisse. Het wordt altijd gebruikt in combinatie met S. cerevisiae en vaak met verschillende wilde gisten. Gebruik in wort of bier onder de 10 IBU wordt aanbevolen vanwege de gevoeligheid van de cultuur voor hopverbindingen.
ABV-tolerantie 9%
Wild en zuur
Smack Pack Activator Bedoeld voor de grotere hobbybrouwer of voor de kleine microbrouwerij: directe enting mogelijk tot 20 l wort. Bevat 3,5 x méér gistcellen! Steriel verpakt, in speciale “smackpack”. Inhoud: 125 ml inclusief voedingsbodem. Lange houdbaarheid: 6 maanden na productiedatum. Belangrijke mededeling Activator™ pakketten zwellen soms licht of matig tijdens het transport of de bewaring. Dit wijst niet op bederf als het pakket minder dan 6 maanden oud is en op de juiste wijze werd behandeld. Dit komt door kleine hoeveelheden voedingsstoffen die bij het verpakken achterblijven, waardoor de cultuur geactiveerd en CO2 geproduceerd wordt. Sommige stammen zijn hiervoor gevoeliger dan andere.
Profiel:
Deze cultuur produceert een matige zuurgraad en wordt vaak aangetroffen in vele soorten bieren, waaronder geuze, lambiek, zure bruine bieren en Berliner Weisse. Het wordt altijd gebruikt in combinatie met S. cerevisiae en vaak met verschillende wilde gisten.
Gebruik in wort of bier onder de 10 IBU wordt aanbevolen vanwege de gevoeligheid van de cultuur voor hopverbindingen.
Schijnbare ABV-tolerantie
9%