Wyeast 4347 Extreme Fermentation activator (XL)

€ 11,99
Niet op voorraad
Artikelcode
1864347

Wyeast Extreme Fermentation 4347 Activator.

Een goede keuze voor hoge alcohol tolerantie ( 21%) en gestopte gisting.

Temp: 18-27 graden

Geeft een zeer droog en schoon profiel, lage estervorming en andere vluchtige aromaten.

Geschikt voor Eau de Vie, Grappa, Rum, Scotch, wodka, Whisky.

Wyeast Extreme Fermentation 4347 Activator.
Waarom vloeibare wijngisten?

Alle wijnmakers zijn het over 1 ding roerend eens: de gist heeft een zeer grote invloed op de uiteindelijke smaak van uw wijn. De kwaliteit van uw zelf gemaakte wijn gaat, door vloeibare wijngisten te gebruiken, met grote sprongen vooruit.
WYEAST is ‘s werelds belangrijkste leverancier van vloeibare reinculturen voor hobbywijnmakers. Specifieke gistsoorten, afkomstig van bekende wijnen wereldwijd, werden zorgvuldig geselecteerd en vermenigvuldigd in hun moderne laboratoria en productie-eenheden. Dankzij een unieke verpakking, de “smackpack”, kan nu iedere wijnmaker zelf thuis een specifieke gistcultuur gebruiken voor zijn wijn.
Het gebruik is doodeenvoudig: Haal de smackpack uit de koelkast, druk met een “smak” van uw vuist het binnenste zakje open, schud grondig en laat het zakje opzwellen op kamertemperatuur. U heeft nu een zuivere en steriele gistcultuur, klaar voor gebruik! Knip het zakje tot slot open… en giet de gistende cultuur bij most!

Waarom en hoe een giststarter maken?
Voor wijn met een groter volume is het aan te raden een giststarter te maken. De hoeveelheid gebruikte gistcellen is cruciaal voor de kwaliteit van de wijn. Niet alleen een onvolledige vergisting kan het gevolg zijn, maar ook smaakafwijkingen en meer kans op infecties zijn dikwijls het gevolg van een te weinig gebruik van de gist. Daarom is het maken van een giststarter wenselijk. Dit is niet zo moeilijk: los 50 gram moutextract in poedervorm op in 500 ml water en voeg hier 5 g gistvoedingszout of supergistvoeding aan toe. Kook dit gedurende 5 minuten en giet deze vervolgens in een goed gereinigd en ontsmet glazen erlenmeyer, sluit goed af met een prop watten en laat afkoelen. Voeg de gist na afkoeling toe. Houd de cultuur, afgesloten met een waterslot, op een temperatuur van 21 tot 26°C en dit gedurende 12 uur (voortzetting van de vermenigvuldiging van de gist). Uw giststarter is klaar voor gebruik (of voor verdere vermeerdering). Voeg deze giststarter toe aan most. Als U de giststarter niet direct kunt toevoegen, zet hem dan tijdelijk in de koelkast. Haal de giststarter enkele uren voor gebruik uit de koelkast zodat hij even kan opwarmen tot kamertemperatuur alvorens hem aan de most toe te voegen.

Smack pack Activator. Bedoeld voor de hobby wijnmaker: directe enting mogelijk tot 20 l most. Steriel verpakt, in speciale “smackpack”. Inhoud: 175 ml inclusief voedingsbodem. Lange houdbaarheid: 6-12 maanden na productiedatum.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan