Blow off dop

€ 2,95
Op voorraad
Artikelcode
190332
Blow off dop Past op frisdrank pet flessen Verbind aan beide CO2-doppen op één doorvoer een stuk slang, welke tot aan de bodem van de fles reikt. Deze beide doorvoeren moeten aan de bovenzijde ook middels een slang aan elkaar worden verbonden. Dit zorgt voor de uitwisseling van vloeistof en CO2 tussen de flessen. Vervolgens verbind je aan één fles een stuk slang dat middels het verloop aan de vergistingsvat wordt gekoppeld. Petflessen en rubberstop niet inbegrepen

Blow off dop

Past op frisdrank pet flessen

 

De eerste fles vul je tot de rand met water of een StarSan oplossing.

Draai de CO2-dop met slang erop. Tijdens de vergisting ontstaat druk, welke de vloeistof uit fles 1 drukt naar fles 2. De overtollige CO2 zal via fles 2 worden geloosd, net als bij een waterslot het geval is. Er blijft overdruk in het systeem.

Wanneer de vergisting ten einde is, kun je naar wens enkele dagen, weken of zelfs maanden voor het bottelen gaan coldcrashen, zodat er zoveel mogelijk gist en eiwitten naar de bodem van je vat zullen zakken, waardoor je bier helderder wordt. Normaliter zou hierdoor onderdruk ontstaan, waardoor zuurstof door je waterslot wordt teruggezogen het vat in, wat tot oxidatie zou kunnen leiden. Bij gebruik van een normale overloop, zou vloeistof in het vat kunnen worden gezogen wat natuurlijk ook onwenselijk is.

Bij dit systeem, verdwijnt eerst de overdruk als gevolg van temperatuurdaling, waarna er onderdruk ontstaat. Hierbij wordt geleidelijk de vloeistof uit fles 2 slechts gedeeltelijk  teruggezogen naar fles 1. Er wordt geen zuurstof teruggezogen en ook komt er geen vloeistof in het vat.

Verbind aan beide CO2-doppen op één doorvoer een stuk slang, welke tot aan de bodem van de fles reikt. Deze beide doorvoeren moeten aan de bovenzijde ook middels een slang aan elkaar worden verbonden.

Dit zorgt voor de uitwisseling van vloeistof en CO2 tussen de flessen.

Vervolgens verbind je aan één fles een stuk slang dat middels het verloop aan de vergistingsvat wordt gekoppeld.

Petflessen en rubberstop niet inbegrepen 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan