Centennial USA hopbloemen 125 gram

€ 11,55
Op voorraad
Artikelcode
26477
Centennial USA hopbloemen 125 gram Alfapercentage van: 10.3% Centennial is een Amerikaanse commerciële hop, dat in 1974 geteeld werd en sinds 1981 op de markt verkrijgbaar is. Het is vernoemd naar de Washington State Centennial Celebration. Genetisch gezien bestaat Centennial uit 3/4 Brewers Gold, 3/32 Fuggles, 1/16 East Kent Golding, 1/32 Bavarian en 1/16 van onbekende herkomst. Centennial wordt ook wel Super Cascade genoemd, omdat het sterk op Cascade lijkt. Er zijn weinig hopsoorten, die op Centennial lijken. Cascade komt nog het dichtste in de buurt. - Eigenschappen: Centennial kan ingezet worden vanwege de bitterheidals bitterhop, maar ook wel als aromahop om het (matige) aroma (bloemig, citrusachtig) en is populair bij (Amerikaanse) ambachtelijke brouwerijen. - Alfazuren: Bandbreedte: 9,5 - 11,5% Momenteel wordt de hop geleverd met een alfapercentage van: 10.5 - 10.9% - Deze hop wordt veel gebruikt bij: (Amerikaanse) Ales (Amerikaanse) Tarwebieren - Bewaareigenschappen: 60 - 70% van de alpha zuren zijn nog aanwezig na 6 maanden, bij een temperetuur van 20 graden Celsius. - Alternatieven: Een mix van 70% Cascade en 30% Columbus zou (analytisch) een zelfde profiel opleveren. Cascade Columbus Chinook Al onze hoppen worden geperst, vacuüm verpakt en gekoeld bewaard voor optimale houdbaarheid.
Centennial USA hopbloemen 125 gram

Alfapercentage van: 10.3%


Centennial is een Amerikaanse commerciële hop, dat in 1974 geteeld werd en sinds 1981 op de markt verkrijgbaar is. Het is vernoemd naar de Washington State Centennial Celebration.
Genetisch gezien bestaat Centennial uit 3/4 Brewers Gold, 3/32 Fuggles, 1/16 East Kent Golding, 1/32 Bavarian en 1/16 van onbekende herkomst. Centennial wordt ook wel Super Cascade genoemd, omdat het sterk op Cascade lijkt. Er zijn weinig hopsoorten, die op Centennial lijken. Cascade komt nog het dichtste in de buurt.

- Eigenschappen:
Centennial kan ingezet worden vanwege de bitterheidals bitterhop, maar ook wel als aromahop om het (matige) aroma (bloemig, citrusachtig) en is populair bij (Amerikaanse) ambachtelijke brouwerijen.

- Alfazuren:
Bandbreedte: 9,5 - 11,5%
Momenteel wordt de hop geleverd met een alfapercentage van: 10.5- 10.9%

- Deze hop wordt veel gebruikt bij:
(Amerikaanse) Ales
(Amerikaanse) Tarwebieren

- Bewaareigenschappen:
60 - 70% van de alpha zuren zijn nog aanwezig na 6 maanden, bij een temperetuur van 20 graden Celsius.

- Alternatieven:
Een mix van 70% Cascade en 30% Columbus zou (analytisch) een zelfde profiel opleveren.
Cascade
Columbus
Chinook

Al onze hoppen worden geperst, vacuüm verpakt en gekoeld bewaard voor optimale houdbaarheid.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan