Chateau Pale Ale Mout 7 -10 EBC
Chateau Pale Ale Mout 7 -10 EBC
Chateau Pale Ale Mout 7 -10 EBC
Licht gekleurde Belgische mout. Afgeëest bij 90 – 95°C.
Bijzonderheden:
De mout Château Pale Ale wordt algemeen als basismout gebruikt samen met tweerijïge pilsmout (2RP) ten einde een intensere moutsmaak alsook een complementaire kleur te bekomen. Door de diepere kleur krijgt de mout een goudtint.
Om bittere en amberkleurige bieren te brouwen , vraagt deze mout een krachtige gist.
Het eesten gebeurt over een langere periode, Hierdoor is de mout beter gemodificeerd en is de smaak meer uitgesproken dan bij Pilsmout.
De enzymen van de Château Pale Ale ondersteunen gebruik van speciaalmouten welke geen diastatisch vermogen hebben.
Gebruik:
Biertypes Pale Ale, bitters, het merendeel van de Engelse traditionele bieren.
Tot 80% van het beslag.
EBC | 6.5 |
---|---|
Mouterij | Castle Malting |
maximale storting (%) | 80 |