Fermentis Safoeno™ EF 85 Voor fijne, elegante witte wijnen met complexe aroma's 500 gram

€ 29,95
Op voorraad
Artikelcode
185813
Fermentis Safoeno™ EF 85 Voor fijne, elegante witte wijnen met complexe aroma's Dosering: Stille witte wijnen: 20 g/hl (1,67 lb/1.000 gal) Ingrediënten: Gist (Saccharomyces cerevisiae*), Emulgator: Sorbitaanmonostearaat (E/INS 491)

Fermentis Safoeno™ EF 85 Voor fijne, elegante witte wijnen met complexe aroma's

elegante witte wijnen met complexe aroma's Dankzij de hoge productie van ethylesters gecombineerd met een gemiddelde productie van acetaatesters, brengt SafŒno™ EF 85 complexe en evenwichtige fruitige tonen aan wijnen.

Tijdens de talrijke vinificaties die tijdens het selectieprogramma werden uitgevoerd, liet SafŒno™ EF 85 goede prestaties zien op veel verschillende witte cultivars, van neutrale variëteiten (Chardonnay, Grenache blanc, Ugni blanc, enz.) tot aromatische variëteiten (Muscat, enz.), waarbij hij altijd een aromatisch profiel dat goed gewaardeerd wordt door proevers.
Het vermogen om een ​​hoge totale zuurgraad te behouden bevordert een evenwichtig fris mondgevoel, waardoor SafŒno™ EF 85 bij uitstek geschikt is voor de productie van elegante witte wijnen met respect voor de druivensoort.

• Hoge implantatiesterkte dankzij het Killer-fenotype
• Korte tot middellange vertragingsfase; daarna snel en regelmatig kinetisch
• Goede alcoholtolerantie: tot 15,5% v/v
• Breed bereik van fermentatietemperaturen: 10-30°C (50-86°F)
• Matige stikstofbehoefte: Ratio YAN (mg/L) Initieel suikers (g/l) ≥ 0,8

Metabolische kenmerken:

• Laag appelzuurverbruik en goed behoud van de totale zuurgraad
• Middelmatige productie van vluchtige zuren
• Lage H 2 S-productie en gemiddelde SO 2- productie
• Hoge productie van ethylesters
• Middelmatige productie van acetaatesters, vooral isoamylacetaat

Fermentatiemogelijkheden:

Garantie

Het product moet droog worden opgeslagen/getransporteerd en beschermd tegen direct zonlicht. Gedurende minder dan 6 maanden kan het product worden opgeslagen/vervoerd bij een omgevingstemperatuur lager dan 25°C (77°F) zonder de prestaties te beïnvloeden. Pieken tot 40°C (104°F) zijn gedurende een beperkte periode (minder dan 5 dagen) toegestaan.

Fermentis adviseert een langdurige opslag bij een gecontroleerde temperatuur (lager dan 15°C/59°F), zodra het product op de eindbestemming aankomt.

Fermentis garandeert dat het product voldoet aan de OIV-specificaties tot de houdbaarheidsdatum onder de bovengenoemde bewaaromstandigheden. Het product is ook geautoriseerd volgens TTB.

Elke Fermentis-gist wordt ontwikkeld volgens een specifiek productieschema en profiteert van de knowhow van de Lesaffre-groep, wereldleider in de productie van gist. Dit garandeert de hoogste microbiologische zuiverheid en maximale fermentatieactiviteit.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan