Fermentis Safoeno™ HD T18 Voor elegante en frisse terpenische witte wijn 500 gram

€ 27,50
Op voorraad
Artikelcode
185814
Fermentis Safoeno™ HD T18 Voor elegante en frisse terpenische witte wijn 500 gram. Gericht op het selecteren van een giststam die bijzonder geschikt is voor de expressie van terpenische aroma's van de variëteit, met een mooi mondgevoel en een schoon fermentatieprofiel. Dosering voor stille witte wijnen: 20 g/hl

Fermentis Safoeno™ HD T18 Voor elegante en frisse terpenische witte wijn 500 gram.

Voor frisse en complexe terpenische witte wijn

SafŒno™ HD T18 verhoogt het aromatische potentieel van  terpeenvariëteiten  zoals Muscat, Viognier, Gewürztraminer, Riesling, Pinot Gris... dankzij  de afgifte van terpenolen en β-damascenon,  ondersteund door een evenwichtige productie van acetaat en ethylesters, wat de complexiteit van de wijn versterkt. Het versterkt vooral de frisse bloemen- en citrusfruittonen.

 

Het zuivere fermentatieprofiel  ten opzichte van ongewenste metabolieten, gecombineerd met de aromatische eigenschappen, geeft de wijnmaker een hulpmiddel om  verse cépagewijnen en complexe witte wijnen te bereiden.

Metabolische kenmerken:

Hoge implantatiesterkte
Killerfactor: Neutraal
Zeer laag verbruik van appelzuur
Productie van gemiddelde vluchtige zuren
Lage H2S- en SO2-productie

Fermentatiemogelijkheden:

Korte tot middellange vertragingsfase
Middelmatige en regelmatige fermentatiekinetiek
Maximale ethanoltolerantie: tot 16% v/v
Aanbevolen temperatuurbereik: 17-28 °C (62,6-82,4 °F)
Gemiddelde stikstofbehoefte: verhouding YAN (mg/L) / Beginsuikers (g/L) ≥ 0,8 – 0,9

Garantie

Het product moet droog worden opgeslagen/getransporteerd en beschermd tegen direct zonlicht. Gedurende minder dan 6 maanden kan het product worden opgeslagen/vervoerd bij een omgevingstemperatuur lager dan 25°C (77°F) zonder de prestaties te beïnvloeden. Pieken tot 40°C (104°F) zijn gedurende een beperkte periode (minder dan 5 dagen) toegestaan. Fermentis adviseert een langdurige opslag bij een gecontroleerde temperatuur (lager dan 15°C/59°F), zodra het product op de eindbestemming aankomt. Fermentis garandeert dat het product voldoet aan de OIV-specificaties tot de houdbaarheidsdatum onder de bovengenoemde bewaaromstandigheden. Het product is ook geautoriseerd volgens TTB.

Elke Fermentis-gist wordt ontwikkeld volgens een specifiek productieschema en profiteert van de knowhow van de Lesaffre-groep, wereldleider in de productie van gist. Dit garandeert de hoogste microbiologische zuiverheid en maximale fermentatieactiviteit.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan