Fermentis Safoeno™ HD T18 Voor elegante en frisse terpenische witte wijn 500 gram
Fermentis Safoeno™ HD T18 Voor elegante en frisse terpenische witte wijn 500 gram.
Voor frisse en complexe terpenische witte wijn
SafŒno™ HD T18 verhoogt het aromatische potentieel van terpeenvariëteiten zoals Muscat, Viognier, Gewürztraminer, Riesling, Pinot Gris... dankzij de afgifte van terpenolen en β-damascenon, ondersteund door een evenwichtige productie van acetaat en ethylesters, wat de complexiteit van de wijn versterkt. Het versterkt vooral de frisse bloemen- en citrusfruittonen.
Het zuivere fermentatieprofiel ten opzichte van ongewenste metabolieten, gecombineerd met de aromatische eigenschappen, geeft de wijnmaker een hulpmiddel om verse cépagewijnen en complexe witte wijnen te bereiden.
Metabolische kenmerken:
Hoge implantatiesterkte
Killerfactor: Neutraal
Zeer laag verbruik van appelzuur
Productie van gemiddelde vluchtige zuren
Lage H2S- en SO2-productie
Fermentatiemogelijkheden:
Korte tot middellange vertragingsfase
Middelmatige en regelmatige fermentatiekinetiek
Maximale ethanoltolerantie: tot 16% v/v
Aanbevolen temperatuurbereik: 17-28 °C (62,6-82,4 °F)
Gemiddelde stikstofbehoefte: verhouding YAN (mg/L) / Beginsuikers (g/L) ≥ 0,8 – 0,9
Garantie
Het product moet droog worden opgeslagen/getransporteerd en beschermd tegen direct zonlicht. Gedurende minder dan 6 maanden kan het product worden opgeslagen/vervoerd bij een omgevingstemperatuur lager dan 25°C (77°F) zonder de prestaties te beïnvloeden. Pieken tot 40°C (104°F) zijn gedurende een beperkte periode (minder dan 5 dagen) toegestaan. Fermentis adviseert een langdurige opslag bij een gecontroleerde temperatuur (lager dan 15°C/59°F), zodra het product op de eindbestemming aankomt. Fermentis garandeert dat het product voldoet aan de OIV-specificaties tot de houdbaarheidsdatum onder de bovengenoemde bewaaromstandigheden. Het product is ook geautoriseerd volgens TTB.
Elke Fermentis-gist wordt ontwikkeld volgens een specifiek productieschema en profiteert van de knowhow van de Lesaffre-groep, wereldleider in de productie van gist. Dit garandeert de hoogste microbiologische zuiverheid en maximale fermentatieactiviteit.