Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!

U bent van harte welkom in onze winkels voor uw brouwproducten, ingredienten en meer om uw hobby te kunnen uitbreiden. Voor kaasmaken en fruit inmaken bent u hier ook aan het juiste adres.

                                                                                                                                                                                                                            Het is druk op de site ivm het oogstseizoen, Uw order is langer onderweg dan u van ons bent gewend.

                                                                                                                                                                                                                                                    Houd hier rekening mee met uw planning.

Sinds kort verzenden wij van ons moutassortiment alle soorten per zak van 20 kg.

Bedrijven kunnen uiteraard voor palletzendingen 25 kg aan mouten ontvangen. neem gerust even contact op voor de voorwaarden.

 

Uitgelicht product.

Omega gisten weer volop op voorraad vanaf €12,50 per stuk.

Return to Previous Page

Fruitpers Type X3 : inhoud 20 liter Vaste vijzel dubbel racagnac systeem

Excl. BTW: € 301,65 Incl. BTW: € 365,00
Product code: 16065

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

Fruitpers Type X3 : inhoud 20 liter Vaste vijzel dubbel racagnac systeem

Pers type 25 X : inhoud +- 20 liter.

Deze fruitpers heeft een dubbel perssysteem: het racagnac systeem.

Leg een perszak aan beide kanten van de metalen as in het midden, en vul deze met de fruitpulp. Pers het pulp uit met behulp van houten blokken, die bij de pers geleverd worden. Door het racagnac (ofwel kriksysteem) kan de druk maximaal opgevoerd worden.

Prijs inclusief pakket toeslag.
Afhaalprijs €355.00

Details

Fruitpers Type X3 : inhoud 20 liter Vaste vijzel dubbel racagnac systeem Persen, een extractiemethode waarbij druk wordt uitgeoefend op de pulp. Hierdoor wordt het sap eruit geperst. Persen van de pulp geeft een hogere sapopbrengst dan persen van de hele vrucht. Het persen van de pulp kunnen we vergelijken met het uitknijpen van een spons, de structuur blijft behouden terwijl het sap door de kanaaltjes afloopt. Persen moet altijd langzaam gebeuren, het sap moet er regelmatig uit lopen. De hoogte van de persdruk is minder belangrijk dan het trapsgewijze verhogen van de druk met korte tijdsintervallen. Verhoog de persdruk pas wanneer de uitlopende sapstroom ophoudt. Al te zwaar persen op het laatst levert veel tannine op . Het verdient aanbeveling een perszak te gebruiken, omdat anders de pulp in alle hoeken en gaten wordt geperst.