Fresh wort pakket Take Your Pils - Pilsner 20L

€ 54,99
Op voorraad
Artikelcode
564146

FWK Take Your Pils - Pilsner 20L

Brouw moeiteloos je eigen bier van professionele, commerciële kwaliteit – sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren. Met de Fresh Wort Kits hoef je niet te schroten, maischen, koken of koelen: de wort is volledig afgewerkt en klaar voor gebruik, rechtstreeks uit de brouwerij.

Take Your Pils is een frisse, zuivere en doordrinkbare pils, met een droge afdronk,  gebrouwen met Saaz en Tettnanger voor een zacht kruidig en bloemig aroma en ondersteund door een lichte moutbasis van pilsmout en carapils. Puur vakmanschap in een glas.

FWK Take Your Pils - Pilsner 20L

Ontdek de kracht van Fresh Wort Kits!

Brouw moeiteloos je eigen bier van professionele, commerciële kwaliteit – sneller en eenvoudiger dan ooit tevoren. 

Met de Brewferm Fresh Wort Kits hoef je niet te schroten, maischen, koken of koelen: de wort is volledig afgewerkt en klaar voor gebruik, rechtstreeks uit de brouwerij. Uniek: je hoeft geen water toe te voegen. Dat betekent niet alleen ultiem gebruiksgemak, maar ook een betere smaak, optimale kwaliteit en maximale frisheid in je glas. Giet de Fresh Wort simpelweg in je gistingsvat, voeg gist en eventueel dry hop toe, en laat de vergisting zijn werk doen.

Zo creëer je, zonder uitgebreide brouwdag, je eigen ambachtelijke bier van topniveau.

Geschikt voor zowel beginnende als ervaren thuisbrouwers die willen focussen op creativiteit en vergisting.

Brewferm Fresh Wort Kits – vers uit de brouwerij, klaar voor jouw gistvat!

Fresh Wort Kit - Take Your Pils - Pilsner: 

Take Your Pils is een frisse, zuivere en doordrinkbare pils, met een droge afdronk,  gebrouwen met Saaz en Tettnanger voor een zacht kruidig en bloemig aroma en ondersteund door een lichte moutbasis van pilsmout en carapils. Puur vakmanschap in een glas.

Deze kit bevat 20 liter verse wort, gehopt met Saaz en Tettnanger, 100% klaar voor fermentatie! Overhevelen naar gistvat en gist toevoegen.

OG 1.044
FG 1.008
EBC 7
IBU 25
ABV 4,7 %
Gisting: 14 dagen bij 15-16°C

Inhoud van de Take Your Pils Fresh Wort Kit

  • 20 liter Fresh Wort – klaar voor direct gebruik, zonder aanlengen
  • 2 x Pinnacle Pils gedroogde biergist (11,5 g) – hoogwaardige gist voor een zuivere, frisse pilsvergisting
  • Duidelijke instructies – stap-voor-stap handleiding voor een perfect resultaat

Om een vers wortpakket te maken, heb je het volgende nodig:

  • Vergistingsvat (minimum 23L volume), uitgerust met een waterslot
  • Een hydrometer en een maatcilinder
  • Schoonmaakmateriaal (flessenborstel, schoonmaakmiddelen)

Flessen, kroonkurken en een dop om te bottelen

Instructies:

Lees meer

TAKE YOUR PILS

Handleiding-Take Your Pils Fresh Wort Kit

Stijl: Pilsner- Alcohol: ± 4,7% ABV

Inhoud van deze kit
20 liter professioneel gebrouwen wort
2x 11,5 g biergist: Pinnacle Heritage Pilsner
Deze beknopte instructies

1. Grondige reiniging
Een goede voorbereiding is essentieel: start met een grondige reiniging van al je materialen: gistingsvat, waterslot, roerspaan, hevel, flessen, enz. Dit is essentieel om infecties te vermijden.
Gebruik eerst een gespecialiseerd reinigingsmiddel zoals Chemipro Oxi, spoel vervolgens na met zuiver water en geef ten slotte je apparatuur een laatste zure spoeling met Chemipro San.

2. Wort overhevelen
Giet de 20 liter Fresh Wort rechtstreeks in je gistingsvat.

3. Temperatuur controleren
Meet de temperatuur van het wort. Voor deze kit is een vergistingstemperatuur van 15-16°C ideaal. Zorg ervoor dat de temperatuur van het wort binnen dit bereik ligt vóór je de gist toevoegt.

4. Gist toevoegen
Strooi beide zakjes Pinnacle Heritage Pilsner gist rechtstreeks op het wort. Roeren is niet nodig. Sluit je gistingsvat af met een waterslot.

5. Vergisten
Laat het bier vergisten bij 15-16°C. (Heb je niet de mogelijkheid om je bier op deze lage temperatuur te vergisten? Geen probleem, de Pinnacle Heritage Pilsner gist is heel robuust en zal ook bij kamertemperatuur vergisten, je pils zal dan iets fruitiger zijn).

Na 10-14 dagen is de hoofdvergisting doorgaans voltooid. Je merkt dit aan het stilvallen van het waterslot en een stabiele SG-waarde. Laat het bier daarna nog een weekje staan.

6. Bottelen
Controleer met een hydrometer of de vergisting volledig is afgerond (stabiel SG gedurende minstens 2 dagen). Voor hergisting op fles voeg je suiker toe voor carbonatie. Je kan kiezen uit twee methodes:

Bottelsuiker: Brengt het bier over naar een bottelemmer (en laat het gistdepot zoveel mogelijk achter in je gistvat). Weeg ± 6 à 7 g suiker per liter bier af en los dit op in een kleine hoeveelheid kokend water. Meng het voor-zichtig door het jongbier.

Carbonation drops: Voeg in elk flesje één carbonation drop toe (of volg de dosering die op de verpak king). Vervolgens hevel je het bier rechtstreeks uit het gistingsvat in de flesjes.Bottel het bier en sluit af met kroonkurken. Laat de flessen 2-3 weken nagisten op kamertemperatuur (20-24 °C).

7. Koelen & genieten
Zet je bier enkele dagen in de koelkast of ergens waar het kouder is dan 10°C, zodat het koolzuur goed oplost in je bier. Geniet van jouw zelf gebrouwen Pils!

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan