Kwarkzak klein ( ca 25x33 cm)

€ 6,00
Op voorraad
Artikelcode
32122
Kwarkzak klein ( ca 25x33 cm)
Kwarkzak klein ( ca 25x33 cm)
Kwark is een van de zuivelproducten welke zeer eenvoudig zelf te maken zijn. Voor deze verse kaassoort heeft men, behalve de inhoud van de kwarkset, alleen enkele attributen nodig, welke men in elke keuken voorhanden heeft, (pan, mes) Kwark maken kan op twee manieren; met en zonder stremsel toevoegen. Persoonlijk vind ik kwark bereidt met stremsel het smakelijkst, maar smaken verschillen.Kwark maken zonder stremsel;
Omdat de bereidingstijd van kwark vrij lang is en tevens om een goed houdbaar product te verkrijgen is het aan te bevelen verse rauwe melk voor gebruik te steriliseren (90°C.) of toch minstens te pasteuriseren (72°C,). Natuurlijk kan er ook gepasteuriseerde of gesteriliseerde Hollandse melk uit de winkel gebruikt worden, l liter melk is genoeg voor ongeveer ruim drie ons kwark.
Zet 1 liter melk vermengd met 1% karnemelk of zuursel (welke weer gemaakt is van het zakje kaaszuursel in droge vorm) op een warme plaats (20°C.) tot hij dik geworden is. (wel afdekken) Dit dikworden moet binnen enkele dagen het geval zijn. Doe de massa in de kwarkzak Het is het makkelijkst om de zak dicht te binden met een touw, welke men aan een kraan o.i.d. op kan hangen, zodat de kwarkmassa uit kan lekken. Het uitlekken duurt ongeveer 12 uur. De kwark moet dan stevig zijn, niet te droog of kruimelig. Schep de kwark uit de zak en zeef hem in een kom of klop hem glad Schep er evt. wat lobbig geklopte room door en maak de kwark zo U wilt iets met zout, kruiden of vruchten op smaak Bewaar kwark altijd afgesloten en koel.

Kwark maken met stremsel;
Deze manier van bereiden komt in grote lijnen overeen met wat hierboven omschreven is. Voeg per liter melk 1% karnemelk of zuursel toe. Zet het geheel op een warme plek (20°C.) Na drie uur moet er per liter melk l druppel stremsel toegevoegd worden. De volgende dag is de melk veranderd in een dikke massa. Voordat de kwarkmassa in de zak kan moet ze nog grof gesneden worden met bijv. een keukenmes. De wei die daardoor makkelijker vrijkomt, moet U niet weggooien; Dit kunt U voor allerlei lekkere recepten gebruiken welke uitvoerig zijn beschreven in het boek "Kaas je kaasje". Als zuursel voor de kwark kan ook yoghurt gebruikt worden. De kwark gaat er wel naar smaken.
Een overheerlijke kwarktaart;
Benodigdheden:
springvorm ca. 20 cm. doorsnede7 blaadjes witte gelatine
3 eieren150 gram basterd suiker
500 gram kwark1/8 ltr. slagroom
l zakje taartina dr. Oetker (voor het opmaken)
sap van l citroen + 2 sinaasappels = ca 10 ml., dus 20 gram/ blaadje gelatine
als garnering blikje fruit naar keuze. (bijv. aardbeien of mandarijntjes)
Bereidingswijze:
Springvorm beboteren en paneren. Gelatine weken in ruim koud water. Vocht eruit knijpen en daarna oplossen in verwarmd vruchtensap van ca. 60 graden. (Het mag beslist niet koken) Eventueel iets marasquin toevoegen. Splits de eieren. De dooiers met de helft van de suiker dik en schuimig kloppen op een verwarmde ondergrond Roer nu de afgekoelde gelatineoplossing erdoor en vermeng dit geheel met de kwark. Sla de slagroom stijf, als ook het eiwit met de rest van de suiker. Denk erom dat uw garde goed schoon en vetvrij is. De kwark enz. nu met de room vermengen en in de springvorm doen. Voordat de kwarktaart opgemaakt wordt met fruit o.i.d. moet hij eerst in de koelkast opstijven. Over het resultaat zult u meer dan tevreden zijn.
Dit is één recept dat u met kwark maken kunt. In het boek "Kwark en yoghurtrecepten" vindt U nog veel meer van dit soort recepten.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan