Lallemand Lalvin QA23™ 5 gram

€ 2,95
Op voorraad
Artikelcode
15222

Lallemand Lalvin QA23™ 5 gram

Wordt gebruikt voor chardonnay, sauvignon blanc, chenin blanc, colombard en sémillon voor de productie van frisse en fruitige wijnen.

 

Lallemand Lalvin QA23™ 5 gram

Lalvin QA23™ is in Portugal geselecteerd door de Universiteit van Trás-os-Montes en Alto Douro (UTAD) in samenwerking met de wijnbouwcommissie van de regio Vinhos Verdes.

Het wordt gebruikt voor chardonnay, sauvignon blanc, chenin blanc, colombard en sémillon voor de productie van frisse en fruitige wijnen.

Het versterkt de aroma's van de typische variëteiten door zijn betaglucosidase-activiteit en is een uitstekende thiolconvertor, waardoor het een aanvullende gist is voor de ontwikkeling van het karakteristieke passievruchtkarakter van de sauvignon blanc.

Lalvin™ QA23™ heeft een lage nutriënten- en zuurstofbehoefte en zal sap met een lage troebelheid, door sterke voorklaring, bij lage temperaturen (15°C) fermenteren tot droge wijn.

Het is geclassificeerd als een Saccharomyces cerevisiae var. bayanus.

Zeer compatibel met een malolactische fermentatie. Saccharomyces cerevisiae var. bayanus kan sap vergisten op lage temperaturen (15 °C)

Alcoholtolerantie: 16%

BZA (malo) compatibel

Dosering: 4,5 g / 23 l

Verpakking: 5 gram

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan