Magnesiumsulfaat 500 gram

€ 5,49
Op voorraad
Artikelcode
9112508

Magnesiumsulfaat (Epsom) - 500 g


Verlaagt de pH lichtjes. 

Magnesiumsulfaat is vergelijkbaar met calciumsulfaat, maar is niet zo effectief als calcium in het verlagen van de pH van de maisch.

Kan gebruikt worden om de hopbitterheid wat knapperiger te maken. Gebruik spaarzaam, want te veel kan een laxerend effect hebben!

Magnesiumsulfaat (Epsom) - 500 g


Verlaagt de pH lichtjes. 

Magnesiumsulfaat is vergelijkbaar met calciumsulfaat, maar is niet zo effectief als calcium in het verlagen van de pH van de maisch.

Kan gebruikt worden om de hopbitterheid wat knapperiger te maken. Gebruik spaarzaam, want te veel kan een laxerend effect hebben!

Magnesium (MG)

is een essentiële voedingsstof voor gist, mits in kleine hoeveelheden gebruikt. Het draagt ​​ook bij aan de waterhardheid, net als calcium, maar dit is een secundaire rol. Een gehalte tussen 10 en 30 mg/l is wenselijk, voornamelijk ter ondersteuning van de gist. Een gehalte boven 30 mg/l geeft het bier een droge, wrange of bittere smaak.

Sulfaat (SO4)
Sulfaat speelt een belangrijke rol bij het versterken van de hopbitterheid en voegt een droog, scherp, hoppig profiel toe aan goed gehopte bieren. Het speelt ook een secundaire rol bij het verlagen van de pH-waarde van het maisch, maar het effect is veel minder dan bij carbonaten, omdat sulfaat slechts zwak alkalisch is. Hoge sulfaatgehaltes creëren een samentrekkend profiel dat ongewenst is. Normale gehaltes zijn 10-50 mg/l voor pilsbieren en lichte bieren en 30-70 mg voor de meeste ales. In Weense en Dortmunder bieren worden gehaltes van 100-130 mg/l gebruikt om de bitterheid te versterken, en Burton on Trent pale ales gebruiken concentraties tot wel 500 mg/l.

Je water aanpassen.
Verschillende bierstijlen vereisen verschillende waterprofielen. Vaak wordt een bepaald bier geassocieerd met het waterprofiel van de stad waar het bier vandaan komt. Voor een overzicht van waterprofielen van populaire brouwerijsteden wereldwijd kun je de lijst met waterprofielen van BeerSmiths raadplegen. Als je een doelprofiel in gedachten hebt, kun je je water daarop aanpassen.

U kunt uw lokale kraanwater verdunnen met gedestilleerd water als sommige ionenwaarden te hoog zijn voor uw gewenste waterprofiel. Ook kunt u additieven gebruiken om het gehalte aan belangrijke ionen te verhogen. Populaire additieven zijn keukenzout (NaCl), gips (CaSO4), calciumchloride (CaCl), bitterzout (MgSO4), zuiveringszout (NaHCO3) en krijt (CaCO3).

Helaas voegen de additieven geen duidelijke hoeveelheid ionen toe aan het waterprofiel. Het is daarom het beste om een ​​waterprofieltool te gebruiken om uw lokale watervoorziening aan te passen en zo het gewenste profiel te bereiken. Meestal zijn slechts enkele grammen additieven nodig om uw gewenste profiel te bereiken. 

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan