Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!

U bent van harte welkom in onze winkels voor uw brouwproducten, ingredienten en meer om uw hobby te kunnen uitbreiden. Voor kaasmaken en fruit inmaken bent u hier ook aan het juiste adres.

                                                                                                                                                                                                                            Het is druk op de site ivm het oogstseizoen, Uw order is langer onderweg dan u van ons bent gewend.

                                                                                                                                                                                                                                                    Houd hier rekening mee met uw planning.

Sinds kort verzenden wij van ons moutassortiment alle soorten per zak van 20 kg.

Bedrijven kunnen uiteraard voor palletzendingen 25 kg aan mouten ontvangen. neem gerust even contact op voor de voorwaarden.

 

Uitgelicht product.

Omega gisten weer volop op voorraad vanaf €12,50 per stuk.

Return to Previous Page

Malocid Vinoferm 25 Gram.

Excl. BTW: € 8,25 Incl. BTW: € 8,99
Product code: 18715

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

Malocid Vinoferm 25 Gram.

25 Gram voor 50 liter.
Ferment voor een gecontroleerde appel-melkzuurgisting. Bevat een hoge concentratie Leuconostic oenos bacteriën die het aanwezige appelzuur in wijnen omzet in melkzuur. Hierdoor zakt de zuurtegraad en verhoogt de stabiliteit van de wijn. Deze techniek wordt reeds jaren in de industrie gebruikt en is nu dus eindelijk voor amateurs beschikbaar !
Dosis : 5 g / 10 l wijn, toe te voegen na de gisting, voor het uitklaren.

Wanneer en hoe een appel-melkzuurgisting uitvoeren?
Een appel-melkzuurgisting doorvoeren heeft vele voordelen. De melkzuurbacteriën hebben echter hele andere omgevingsvereisten dan gisten. Om een appel-melkzuurgisting goed en vlot te laten verlopen zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee men best rekening houdt: Zo wordt de appel-melkzuurgisting best net voor het einde van de alcoholische vergisting opgestart (restsuiker < 4 g/l). Het vrij SO2 gehalte mag maximaal 10 mg/liter bedragen en het totaal SO2 gehalte maximaal 30 mg/liter. De pH-waarde van de wijn moet minimaal 3,1 of hoger zijn en het alcoholgehalte mag maximaal 13% vol. bedragen. Tot slot is ook de temperatuur van de wijn erg belangrijk: 17°C of meer. De gevriesdroogde culturen worden op voorhand al roerend opgelost in een ruime hoeveelheid (ong. 10-20 x het gewicht poeder) water van 25°C. Af en toe roeren en na een half uur toevoegen aan de te behandelen wijn.

Details

Malocid Vinoferm 25 Gram. 25 Gram voor 50 liter. Ferment voor een gecontroleerde appel-melkzuurgisting. Bevat een hoge concentratie Leuconostic oenos bacteriën die het aanwezige appelzuur in wijnen omzet in melkzuur. Hierdoor zakt de zuurtegraad en verhoogt de stabiliteit van de wijn. Deze techniek wordt reeds jaren in de industrie gebruikt en is nu dus eindelijk voor amateurs beschikbaar ! Dosis : 5 g / 10 l wijn, toe te voegen na de gisting, voor het uitklaren. Wanneer en hoe een appel-melkzuurgisting uitvoeren? Een appel-melkzuurgisting doorvoeren heeft vele voordelen. De melkzuurbacteriën hebben echter hele andere omgevingsvereisten dan gisten. Om een appel-melkzuurgisting goed en vlot te laten verlopen zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee men best rekening houdt: Zo wordt de appel-melkzuurgisting best net voor het einde van de alcoholische vergisting opgestart (restsuiker < 4 g/l). Het vrij SO2 gehalte mag maximaal 10 mg/liter bedragen en het totaal SO2 gehalte maximaal 30 mg/liter. De pH-waarde van de wijn moet minimaal 3,1 of hoger zijn en het alcoholgehalte mag maximaal 13% vol. bedragen. Tot slot is ook de temperatuur van de wijn erg belangrijk: 17°C of meer. De gevriesdroogde culturen worden op voorhand al roerend opgelost in een ruime hoeveelheid (ong. 10-20 x het gewicht poeder) water van 25°C. Af en toe roeren en na een half uur toevoegen aan de te behandelen wijn.