Muntons traditional bitter 1,8 kg

€ 18,95
Op voorraad
Artikelcode
27116
Muntons traditional bitter 1,8 kg Muntons traditional bitter 1,8 kg BROUWINSTRUCTIES MUNTONS BIERPAKETTEN : CONNOISSEURS REEKS De CONNOISSEURS reeks van Munton gebruikt uitsluitend de fijnste grondstoffen in perfect uitgebalanceerde formules, speciaal uitgezocht om werkelijk unieke bieren te brouwen. Omdat de CONNOISSEURS reeks wereldwijd verkocht wordt in een grote verscheidenheid van markten, kunnen sommige brouwpraktijken verschillen. Daarom voegden we aan ons standaardrecept een aantal alternatieve brouwopties toe, die de brouwer zullen toelaten bier te brouwen aangepast aan zijn eigen smaak. Door volgende instructies goed te volgen en de opties die in aanmerking komen te selecteren, zult u in staat zijn telkens opnieuw uitzonderlijke bieren te brouwen. RECEPT VOOR HET BROUWEN VAN 23 l (SG 1040) Ontdoe het blik van het etiket en behoud dit voor de instructies. Steriliseer gelijktijdig het gistingsvat en de lepel. Plaats het blik gedurende 5 minuten in heet water om de inhoud vloeibaarder te maken. Breng 3,5 liter water aan de kook. Open het blik, giet de inhoud in het gereinigde en ontsmette gistingsvat evenals het kokende water. Voeg l kilogram witte kristalsuiker toe. Meng de inhoud van het vat grondig tot al de suiker en het moutextract opgelost is. Voeg nu 17,5 liter koud water toe om het volume op 23 liter te brengen. Schud goed en laat afkoelen tot 18 tot 21 °C. Strooi de meegeleverde gist in het gistingsvat en meng goed. Bedek het vat met een dunne doek en plaats het in een warme omgeving bij 18 a 21 °C om te laten vergisten. De gisting is voltooid als er geen gasbelletjes meer gevormd worden (gewoonlijk na 4 tot 6 dagen) of, als wanneer een hydrometer bezit, het soortelijke gewicht (SG) constant beneden 1008 blijft staan. Hevel het bier over in sterke bier- of champagneflessen of in een drukvat. Let erop dat u het gistingssediment niet door de die bier roert wanneer u het overhevelt. Gebruik geen wegwerpflesjes, omdat deze de opgebouwde druk, die ontstaat bij de vergisting, niet kunnen verdragen. Voeg een halve theelepel suiker toe aan elk flesje of een maximum van 85 gram per drukvat van 25 1iter. Sluit de bierflesjes af met een kroonkurk en zet ze, evenals het eventuele drukvat, in een warme plaats gedurende 2 dagen. Breng tot slot de gesloten flesjes of het drukvat naar een koude plaats voor minimum 14 dagen of tot het bier helder geworden is. Nu kan uw bier al gedronken worden, hoewel een langere lagering de kwaliteit van het bier zal verbeteren.
Muntons traditional bitter 1,8 kg
BROUWINSTRUCTIES MUNTONS BIERPAKETTEN : CONNOISSEURS REEKS
De CONNOISSEURS reeks van Munton gebruikt uitsluitend de fijnste grondstoffen in perfect uitgebalanceerde formules, speciaal uitgezocht om werkelijk unieke bieren te brouwen. Omdat de CONNOISSEURS reeks wereldwijd verkocht wordt in een grote verscheidenheid van markten, kunnen sommige brouwpraktijken verschillen. Daarom voegden we aan ons standaardrecept een aantal alternatieve brouwopties toe, die de brouwer zullen toelaten bier te brouwen aangepast aan zijn eigen smaak. Door volgende instructies goed te volgen en de opties die in aanmerking komen te selecteren, zult u in staat zijn telkens opnieuw uitzonderlijke bieren te brouwen.
RECEPT VOOR HET BROUWEN VAN 23 l (SG 1040)
Ontdoe het blik van het etiket en behoud dit voor de instructies. Steriliseer gelijktijdig het gistingsvat en de lepel. Plaats het blik gedurende 5 minuten in heet water om de inhoud vloeibaarder te maken. Breng 3,5 liter water aan de kook. Open het blik, giet de inhoud in het gereinigde en ontsmette gistingsvat evenals het kokende water. Voeg l kilogram witte kristalsuiker toe. Meng de inhoud van het vat grondig tot al de suiker en het moutextract opgelost is. Voeg nu 17,5 liter koud water toe om het volume op 23 liter te brengen. Schud goed en laat afkoelen tot 18 tot 21 °C. Strooi de meegeleverde gist in het gistingsvat en meng goed. Bedek het vat met een dunne doek en plaats het in een warme omgeving bij 18 a 21 °C om te laten vergisten. De gisting is voltooid als er geen gasbelletjes meer gevormd worden (gewoonlijk na 4 tot 6 dagen) of, als wanneer een hydrometer bezit, het soortelijke gewicht (SG) constant beneden 1008 blijft staan. Hevel het bier over in sterke bier- of champagneflessen of in een drukvat. Let erop dat u het gistingssediment niet door de die bier roert wanneer u het overhevelt. Gebruik geen wegwerpflesjes, omdat deze de opgebouwde druk, die ontstaat bij de vergisting, niet kunnen verdragen. Voeg een halve theelepel suiker toe aan elk flesje of een maximum van 85 gram per drukvat van 25 1iter. Sluit de bierflesjes af met een kroonkurk en zet ze, evenals het eventuele drukvat, in een warme plaats gedurende 2 dagen. Breng tot slot de gesloten flesjes of het drukvat naar een koude plaats voor minimum 14 dagen of tot het bier helder geworden is. Nu kan uw bier al gedronken worden, hoewel een langere lagering de kwaliteit van het bier zal verbeteren.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan