Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!
Vanwege aangescherpte richtlijnen en aanwijzingen in de winkel en van het personeel kunt u bij ons winkelen.

Wij zoeken nog een collega!! Is werken bij ons iets voor jou? Zie dan de vacature voor locatie Jubbega

Gebruikt u normaal korrelgist? Nu Wyeast vloeibare gist in de aanbieding voor extra smaakprofielen.

Wij zijn geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10-18.00 uur en Zaterdag van 10-17.00 uur

Op het moment is het erg druk aan bestellingen on-line. Bestel tijdig om teleurstelling te voorkomen.
Return to Previous Page

Set Franse vormen

Excl. BTW: € 33,02 Incl. BTW: € 39,95
Product code: 32049

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

Set Franse vormen

Details

SET FRANSE VORMEN Basisrecept voor een verse kaas: - Stremtemperatuur 30°C. - 1% zuursel toevoegen. - per liter melk 2 druppels stremsel toevoegen - Stremtijd ca. l uur. - Wrongel grof snijden tot wrongeldeeltjes van ca. l cm3. - 20% water van 35°C. toevoegen. - 5 Minuten voorzichtig roeren. - 30 Minuten laten rijpen. - Zoveel mogelijk wei aftappen. - Wrongel in de vaatjes doen en enkele uren uit laten lekken. - Kaas 2 tot 3 uur pekelen. Dit recept is slechts één van de vele mogelijkheden. Er zijn vele verse kazen die men door experimenten ontdekken kan. Experimenteren kan men b.v. met de bereidingstemperaturen, de bereidingstijd, de hoeveelheid zuursel en stremsel, het snijden, roeren, wassen, pekelen, rijpen enz. Men moet altijd gepasteuriseerde melk gebruiken en hygiënisch werken. Ongewenste bacteriën e.d. mogen niet de kans krijgen de bereiding en het resultaat te beïnvloeden. Als er echter schoon en vindingrijk met deze set kaasvormen gewerkt wordt, dan zijn er veel smakelijke kaastypes te ontdekken, van naturelle verse kaas tot verse kruidenkaas of schimmelkaas.