Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!

U bent van harte welkom in onze winkels voor uw brouwproducten, ingredienten en meer om uw hobby te kunnen uitbreiden. Voor kaasmaken en fruit inmaken bent u hier ook aan het juiste adres.

 

Sinds kort verzenden wij van ons moutassortiment alle soorten per zak van 20 kg.

Bedrijven kunnen uiteraard voor palletzendingen 25 kg aan mouten ontvangen. neem gerust even contact op voor de voorwaarden.

 

Uitgelicht product.

Nieuwe verpakking Wlp

"next generation"

Kijk alvast naar onze soorten.

€14,95 per stuk

Return to Previous Page

Set Franse vormen

Excl. BTW: € 33,02 Incl. BTW: € 39,95
Product code: 32049

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

Set Franse vormen

Details

SET FRANSE VORMEN Basisrecept voor een verse kaas: - Stremtemperatuur 30°C. - 1% zuursel toevoegen. - per liter melk 2 druppels stremsel toevoegen - Stremtijd ca. l uur. - Wrongel grof snijden tot wrongeldeeltjes van ca. l cm3. - 20% water van 35°C. toevoegen. - 5 Minuten voorzichtig roeren. - 30 Minuten laten rijpen. - Zoveel mogelijk wei aftappen. - Wrongel in de vaatjes doen en enkele uren uit laten lekken. - Kaas 2 tot 3 uur pekelen. Dit recept is slechts één van de vele mogelijkheden. Er zijn vele verse kazen die men door experimenten ontdekken kan. Experimenteren kan men b.v. met de bereidingstemperaturen, de bereidingstijd, de hoeveelheid zuursel en stremsel, het snijden, roeren, wassen, pekelen, rijpen enz. Men moet altijd gepasteuriseerde melk gebruiken en hygiënisch werken. Ongewenste bacteriën e.d. mogen niet de kans krijgen de bereiding en het resultaat te beïnvloeden. Als er echter schoon en vindingrijk met deze set kaasvormen gewerkt wordt, dan zijn er veel smakelijke kaastypes te ontdekken, van naturelle verse kaas tot verse kruidenkaas of schimmelkaas.