Vinoferm Gelatine 30% 1 liter
Vinoferm Gelatine 30% is, als gebruiksklare 30% oplossing van zuivere gelatine, een universeel klaringsmiddel voor wijnen en sappen. Het vermindert ook de “wrangheid” van wijnen door het verminderen van de tannines en daardoor erg geschikt voor rode wijnen.
Toegelaten in de Europese Unie volgens EU-verordening 934/2019 inzake de behandeling van wijn. Het product komt overeen in zijn zuiverheid
Vinoferm Gelatine 30% is, als gebruiksklare 30% oplossing van zuivere gelatine, een universeel klaringsmiddel voor wijnen en sappen. Het vermindert ook de “wrangheid” van wijnen door het verminderen van de tannines en daardoor erg geschikt voor rode wijnen.
Toegelaten in de Europese Unie volgens EU-verordening 934/2019 inzake de behandeling van wijn. Het product komt overeen in zijn zuiverheid
Samenstelling van OIV-resolutie 13/2003.
Dosis: 1,5 - 5 ml / 10 l.
Gezond sap, normale troebelheid : 1,5 - 3 ml / 10 l
Süßreserve en jong wijn: 3 - 5 ml / 10 ml
Hoge troebheid: 4 -5 ml / 10 l
Wordt veelal gebruikt in combinatie met Vinoferm Kieselsol voor een snellere en betere uitvlokking. Gebruik in dat geval een 1:1 verhouding = 1 ml kieselsol per 1 ml gelatine.
Altijd afzonderlijk, onder goed roeren, toevoegen .
Vorstvrij bewaren!
Hoe bepalen welk klaringsmiddel te gebruiken?
Een van de gemakkelijkste en nog steeds een van de beste methodes is “trial and error”: neem van de te klaren wijn meerdere stalen en doe deze in proefbuisjes. Voeg aan ieder proefbuisje enkele milliliters of grammen van een ander klaringsmiddel toe. Ook een proefbuisje wijn/sap met pecto-enzym en een ander met alfa-amylase (bij zetmeelrijke vruchten) zijn nuttig. Na enkele uren uitklaren zie je welk klaringsmiddel het beste resultaat geeft.