Meetinstrumenten en laboratoriummateriaal

Meten is weten! Zo is dit ook belangrijk bij het maken van likeur. Likeur kan bestaan uit diverse ingrediënten en u kunt het zo gek maken als u wilt. Daarbij heeft u natuurlijk wel de juiste hoeveelheden nodig. Meetinstrumenten en laboratoriummateriaal komen hier goed bij te pas. In ons assortiment vindt u diverse meetinstrumenten en laboratoriummateriaal voor zowel particulier als professioneel gebruik. 

Lees meer

Waaruit bestaat een likeur

Een likeur is een alcoholisch drankje die op smaak wordt gemaakt met diverse ingrediënten. Vaak wordt het op smaak gebracht met fruit, slagroom, kruiden, specerijen, bloemen of noten. Vervolgens worden ze gebotteld met toegevoegde suiker. Likeuren hebben vaak een minimum alcohol percentage van 15 procent en worden in slijterijen verkocht. 

Een likeur zelf maken 

Likeur maken kan op verschillende manieren en er zijn ook verschillende technieken voor. Zo kunnen likeuren gemaakt worden volgens een koude en warme extractie. Vaak begint men met een fles alcohol waaraan fruit, noten, specerijen etc. worden toegevoegd. Dit heeft dan een tijdje nodig om te trekken. Vervolgens wordt de likeur door een filter geschonken en er suiker aan toegevoegd. 

Ons assortiment meetinstrumenten en laboratoriummateriaal

Bij het maken van een likeur kunt u verschillende meetinstrumenten en laboratoriummateriaal gebruiken. Zo hebben wij laboratoriummateriaal zoals scheppen met exacte milliliter afmetingen en erlenmeyers die hittebestendig zijn. Ook hebben we meetinstrumenten zoals een thermometer of refractometers voor het meten van alcohol. Met deze meetinstrumenten en laboratoriummateriaal maakt u de perfecte substantie voor een likeur. 

Meetinstrumenten en laboratoriummateriaal bestellen bij Unibrew

Meetinstrumenten en laboratoriummateriaal bestellen? Bij Unibrew hebben we alles als het gaat om het maken van likeuren of andere alcoholische dranken, zoals het maken van wijn en bierbrouwen. Heeft u nog vragen, advies en/of opmerkingen voor ons. Neem dan gerust contact op met onze experts van de klantenservice via mail of telefoon!

Producten 1-36 van 73

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina