Wyeast 1469 West York Ale Yeast activator (XL)

€ 14,95
Op voorraad
Artikelcode
1861469

Wyeast West York Ale Yeast 1469 ( XL) activator.

Uitvlokking: hoog Vergistingsgraad: 67 -71%.

Temperatuur: 18-22 °C.

 Alcohol Tolerantie: ongeveer 9%.

Biersoorten: Blonde ale, Engels IPA, Extra special/Stong Bitter, Engels Pale Ale, Oatmeal stout, Southern Emgels Brown, Special/Best/Premium Bitter, Gewoon Bitter, Sweet Mout.

Wyeast Activator


• Steriel verpakt in de speciale «smack-pack».  
• 125 ml inhoud met gistvoeding.  
• Eenvoudige aanmaak: druk met een “smak” van uw vuist het binnenste zakje open, schud grondig en laat het zakje opzwellen op kamertemperatuur
• Lange houdbaarheid 6 tot 12 maanden na productiedatum. 


Gebruiksaanwijzing
1. Om de gist actief te maken heb je een temperatuur nodig van 21 tot 26 °C. Leg de verpakking plat op de tafel en plaats het kleine zakje (lichtjes  
Opgeblazen) in de verpakking. Leg de verpakking in de handpalm, zodat het binnenste zakje in het midden van je handpalm zit.  
Druk hard (smack) met de andere hand op het binnenste zakje. Barst dit zakje open om de gist voeding vrij te maken in de overige vloeistof (controleer van de bult in de verpakking goed is verdwenen).      

2. De verpakking schudden en zo wordt indirect de gist goed gemengd met de gistvoeding. De gist zal zich nu vermenigvuldigen binnen de hermetisch gesloten verpakking. Dit kan je zien omdat de verpakking begint met opzwellen. De verpakking heeft een dikte te verkrijgen van 2,5 à 3 cm. De tijd die daarvoor nodig is ligt tussen één en meerdere dagen op 21 graden, afhankelijk van de vergistingstemperatuur die op de smackpack vermeld is.

Gist ouder dan 1 maand >1 dag per maand 1 dag bijtellen.

3. Het smackpack is nu klaar om het wort te verwerken. Maak de verpakking zorgvuldig schoon met een steriele vloeistof, schud nog eens goed en open de verpakking. Voeg de inhoud toe aan het wort. 

4. Roer goed door het wort, om voldoende lucht toe te voegen zodat de gist zich kan vermenigvuldigen. Bevestig het waterslot en houd een temperatuur aan van de gistsoort totdat de gisting is afgerond. Dit zou binnen 24 uur moeten gebeuren, afhankelijk van het type. 


Vergistingstemperatuur  


Voor de ALE-gisten bedraagt ​​deze 16 tot 18 °C en  
Voor de LAGER-gisten tussen 6 en 11,5 °C.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan