Wyeast 5526 Brettanomyces lambicus
Wyeast 5526 Brettanomyces lambicus
Dit is een wilde giststam, geïsoleerd uit Belgische lambiekbieren. Het produceert een kersachtige smaak en zuurheid in combinatie met een duidelijk "Brett" -karakter. Een flesje kan zich vormen in flessen of vaten. Om het klassieke Belgische karakter te produceren, werkt deze soort het beste samen met andere gist- en melkzuurbacteriën. Het vereist over het algemeen 3-6 maanden rijping om de smaakkenmerken volledig te ontwikkelen.
Flocculatie: gemiddeld
Demping: zeer hoog
Temperatuurbereik: 60-75 ° F (15-24 ° C)
Alcoholtolerantie: ongeveer 12% ABV
Berliner Weisse
Vlaams Rood Ale
Fruit Lambic
Geuze
Straight (Unblended) Lambic
Wyeast 5526 Brettanomyces lambicus
Dit is een wilde giststam, geïsoleerd uit Belgische lambiekbieren. Het produceert een kersachtige smaak en zuurheid in combinatie met een duidelijk "Brett" -karakter. Een flesje kan zich vormen in flessen of vaten. Om het klassieke Belgische karakter te produceren, werkt deze soort het beste samen met andere gist- en melkzuurbacteriën. Het vereist over het algemeen 3-6 maanden rijping om de smaakkenmerken volledig te ontwikkelen.
Flocculatie: gemiddeld
Demping: zeer hoog
Temperatuurbereik: 60-75 ° F (15-24 ° C)
Alcoholtolerantie: ongeveer 12% ABV
Berliner Weisse
Vlaams Rood Ale
Fruit Lambic
Geuze
Straight (Unblended) Lambic